Druga liga rukometašica

Rukometašice Zameta tijesno poražene u derbiju u Labinu, Kiricama susjedska ćakula protiv Opatijki

Igor Duvnjak

Ivan Tabar/Foto V. KARUZA

Ivan Tabar/Foto V. KARUZA

Senkinje poražene u derbiju začelja u Karlovcu

RUDAR – ZAMET 28:27




LABIN  Utakmica 18. kola Druge lige rukometašica – zapad: Rudar – Zamet 28:27 (13:14). SC Franko Mileta. Suci: Grubor, Katanić (Poreč).


RUDAR: Peršić 7, Franković, Šumberac 4, Basanić, Vrkljan 2, Zahtila 6, Bradanović, Vrkić 1, Belušić 4, Vretenar, Nose 2, Jukopila 2, Pavić, Mileta, Malić, Zupičić


ZAMET: Mraković, Troskot, Perčić Bahtiri, Blažić, Mršić 4, Tabar 7, Pleša, Nikolić, Pleše 3, Stanić 3, Jukan 2, Visković 1, Đuzel 2, Budić, Masnić 5, Strukar




Sedmerci: Rudar 4 (4), Zamet 4 (3). Isključenja: Rudar 2, Zamet 8 minuta.


Rukometašice Zameta su prekinule seriju pobjeda u labinskom derbiju, u »sastanku na vrhu« domaće Labudice su nadmašile ekipu trenera Drage Žiljka, ostavivši Rudar u igri za prvoligašku promociju uoči završnice drugoligaške utrke. Zamećanke su u Labin stigle bez važnih vanjskih igračica Martine Nekić i Ive Mikolić, a uz to odavno ne može igrati sjajna Katja Mikolić. Rudarke su i sve to objeručke iskoristile.
Riječanke su usprskos zdravstvenim tegobama krenule junački, tako da im je pripao prvi dio derbija. Na predah su otišle s minimalnim vodstvom14:13. Nakon toga labinske su igračice furiozno krenule u nastavak nadmetanja. Odvojile su se, u 42. minuti Jukopila je pogodila za 21:17. No, nisu se, naravno, predavale niti Zamećanke, viđena je njihova reakcija, pa je devet minuta kasnije bilo samo 23:22 za Rudar. Ali odlučni koraci za stizanje i prestizanje ovog puta nisu učinjeni, Riječanke nisu uspjele izjednačiti. Labinjske rukometašice su na kraju slavile 28:27, a imale su pritom najčešće u posljednjih deset minuta dva gola razlike. Matea Peršić bila im je raspoložena sa sedam golova, dok je Natali Zahtila dodala šest golova. Kod gošći, kojima je u nastavku obrana popustila, od ostalih bolja je bila iskusna majstorica vanjskih pozicija Iva Tabar sa sedam pogodaka.


MURVICA – LIBURNIJA OPATIJA 38:31


CRIKVENICA Utakmica 18. kola: Murvica – Liburnija Opatija 38:31 (21:14). Gradska sportska dvorana. Suci: Pešutić (Matulji), Prpić (Kostrena).


MURVICA: Ljubanović 1, Butković 7, Maja Pešut 1, Deželin, Jelenović 11 (1), Kutija 1, Skorić 3, Mandekić, Tomić 2, Debelić 9, Marta Pešut, Lončarić 1 (1), Runtas 2.


LIBURNIJA OPATIJA: Markov, Mihočka, Fućak 8 (3), Hunčak 5 (2), Šegota 3, Zorica 3, Kovačević, Vlahović, Stakorić 1, Perić, Tipura 2, Terzić 1, Brusić 8.


Sedmerci: Murvica 2 (2), Liburnija Opatija 8 (5). Isključenja: Murvica: 4, Liburnija Opatija 4 minute.


Rukometašice Murvice su kišom golova u derbiju susjeda osvojile bodove, lavovski je u tome golgeterski udio trokuta Rea Jelenović (11 golova) – Ana Debelić (9) – Antonija Butković (7). U prvih desetak minuta susret je bio izjednačen, a onda su Crikveničanke u razdoblju od 10. do 20. minute postigle čak 9, a primile samo 3 gola, pa su na odmor otišle s visokom prednošću 21:14. Sredinom drugog poluvremena ipak su zaprijetile gošće, smanjile su na 28:25, ali onda je Murvica opet ubacila u višu brzinu i sigurno su utakmicu privele kraju.


KARLOVAC – SENIA 28:22


KARLOVAC Utakmica 18. kola: Karlovac – Senia 28:22 (13:9). ŠSD Mladost. Sutkinje: Haramina (Samobor) i Mesić (Jastrebarsko).


KARLOVAC: Cindrić, Ištvanić, Stepić 5, Peretić 6, Kusanić 5(2), Razumić 1, Kučinić, Devčić, Perković, Krznarić 5(1), Lapić, Čović, Medved 6, Keča, Benić.


SENIA: Lekaj, Filipčić 5, Samardžić 2, Komadina 4, M. Šolić, L. Šolić 3, Lj. Biondić, L. Biondić 1, Cvjetičanin 7(3), Katalinić, Skokandić, Kren.


Sedmerci: Karlovac 3 (3), Senia 5 (3), Isključenja: Karlovac 12, Senia 10 minuta.


Karlovčanke su sa Senkinjama osvojile bodove u derbiju začelja, uz to su slavile sa 6 pogodaka viška te su sad bolje u međusobnom omjeru, što može biti presudno na kraju prvenstva u borbi za ostanak.
Nakon malo mučenja u početnih pet minuta, domaće su se posložile, posebno u obrani, što je odmah donijelo rezultat. Odigrale su sljedećih 20 minuta dobro u obrani i povele 12:5 u 25. minuti. Međutim, u završnici prvog dijela imale su nekoliko loših poteza pa su gošće smanjile na 14:9.


S tri pogotka početkom nastavka Karlovčanke su dignule prednost na velikih 17:9 i činilo se da je priči kraj. Do 47. minute i rezultata 20:13 domaće »školarke« potpuno su kontrolirale susret, a onda upale u krizu. U samo četiri minute gošće su napravile seriju 5:2 i primakle se na 22:18. I tada je domaće izvukla vratarka Patricija Keča. Prvo je obranila udarac s krila, a potom i zicer iz kontre, spriječila Seniu da dođe na minus 3 i pogurala svoju ekipu do pobjede.


Poredak: Zamet 32, Rudar 27 (utakmica manje), Lokomotiva II 26 (2 utakmice manje), Ivanić 22, Samobor 18, Murvica, Udarnik 17, Liburnija Opatija 15, Karlovac, Senia 6, Zaprešić 2 boda