Prva liga rukometašica

Rukometašice Zameta se nadaju iznenaditi kvalitetne Bjelovarčanke

Igor Duvnjak

Josip Štokić/V. KARUZA

Josip Štokić/V. KARUZA

Pojedine igračice Bjelovara imaju više prvoligaških utakmica nego cijela naša ekipa - rekao je trener Josip Štokić



RIJEKA  Kao što vrapcu dobro dođe svako pozobano zrno, tako i rukometašicama Zameta svaki bod ukusan zalogaj u utrci za ostankom, ne može utažiti glad, ali pomaže za održavanje nade. U protekla dva kola ekipa trenera Josipa Štokića, koja danas od 17 sati u centru Zamet dočekuje Bjelovar, nakon remija s Rudarom ostvarila je u Sesvetama toliko željeni i čekani pun pogodak. Ta pobjeda, osim obogaćivanja bodovnog salda, dobro djeluje na psihološko stanje igračica i jačanje samopouzdanja.


– Raspoloženje u ekipi je dobro, nakon što smo se izvukli iz izgubljenih situacija s Rudarom i Kokom te pobijedili u Sesvetama – kaže trener Josip Štokić. – Cure jesu bile izgubile samopouzdanje, ali nikada nismo gubili vjeru i nadu da možemo odigrati bolje. Vidim da su cure »unutra 100 posto«, posvećene svojim sportskim zadaćama, o tom segmentu mogu govoriti samo pozitivno.


Trener Riječanki i njegova ekipa su itekako svjesni kvaliteta i iskustva bjelovarskih gošći, koje će svakako nastojati iznenaditi.




– Kada kažemo da je Bjelovar prošao dva, tri kola u Europi, što bismo i trebali više reći o toj ekipi nego da je jedan ozbiljan sastav. Recimo i da pojedine igračice Bjelovara imaju više prvoligaških utakmica nego cijela naša ekipa. To je jako kvalitetna ekipa. Sada se i dalje bore za plasman u Europu te im stoga vjerojatno neće nedostajati motiva da ostvare uspjeh u Rijeci. Uostalom, mi svaku ekipu moramo doživljavati kao suparnice koje dolaze pobijediti. Mi im moramo pomrsiti planove. Nama je svaki bod zlata vrijedan, pogotovo što smo u proteklih nekoliko kola na dobrom putu, osvojili smo neke vrijedne bodove. Mislim da bi nam dva boda s Bjelovarom značila i spas, a teško će ih biti uzeti. Borba u nastavku prvenstva je teška, puno je ekipa u tom limbu između spasa i borbe za ostanak. Bjelovarčanke su stvarno jaka ekipa i morat ćemo dati nešto više od sebe za uspjeh. Mislim da u sebi imamo još neke rezerve koje možemo izvući.