Prva liga rukometašica

Rukometašice Zameta s novim trenerom gostuju kod izravnih konkurentica u borbi za ostanak

Igor Duvnjak

Iva Tabar/Foto M. GRACIN

Iva Tabar/Foto M. GRACIN

Cure su svjesne da moraju izaći na teren borbeno i pametno te da to više nisu utakmice u kojima se igra dječji rukomet - kaže trener Josip Štokić



RIJEKA  Rukometašice Zameta završile su dugu natjecateljsku stanku, večeras u Umagu od 18 sati protiv istoimene ekipe igraju derbi začelja Prve lige. Tijekom pauze, dok je pozornost ovdašnje rukometne javnosti bila usmjerena prema nadigravanjima hrvatske muške reprezentacije s Egiptom, Danskom i ostalim suparnicima na Svjetskom prvenstvu, u taboru Zamećanki događale su se promjene gotovo pa do kraja pripremnog razdoblja. Klub se prvo pohvalio dovođenjem značajnog pojačanja, ljevoruke vanjske igračice Katarine Šutović, crnogorske reprezentativke rođene 2004. godine, pristigle iz Rudara, filijale podgoričke Budućnosti, a onda je došlo do promjene za kormilom.


Od nule


Odstupio je dugogodišnji trener Drago Žiljak obrazloživši to osobnim razlozima, a ekipu je preuzeo mladi senjski stručnjak Josip Štokić, sve se dogodilo prije nepunih sedam dana pa novi trener nije imao puno vremena za komponiranje željene igre.


Riječanke, povratnice među najbolje hrvatske ekipe, u Umag dolaze nakon svih deset poraza, ali ni Umažanke se ne mogu pohvaliti baš nekim bodovnim ulovom, u svojih jednaest nastupa imaju tek jednu pobjedu, a u nedavnom duelu s drugoplasiranom Podravka Vegetom stradale su čak 14:40. Uz to, klub proživljava vrlo turbulentne dane, toliko da se u Umagu čak razmišljalo o odustajanju od natjecanja, ali je na kraju odlučeno da ekipa ipak nastavi prvoligašku utrku. Drugo je pitanje u kakvom će stanju dočekati gošće iz Rijeke.


Može bolje




Kormilar Zamećanki Josip Štokić i njegove igračice pak brinu svoje brige, u ovom »kretanju od nule« razmišlja se o odlasku s dna ljestvice i o ostanku među prvoligašicama.


– Dva umaška boda ili naša nula, nije neka prevelika razlika. Nisam imao previše vremena po dolasku, ali pokušali smo napraviti neke stvari. Pritom prije svega pokušavamo razmišljati na duže, a ne kratke staze, no definitivno bismo htjeli ostvariti pozitivan rezultat u Umagu – kaže Josip Štokić. – Sve da bismo održalo dobru atmosferu koju imamo proteklih sedam dana. Cure, naime, imaju stvarno dobru atmosferu i dobru radnu etiku. Radimo dobro, a bodovi iz Umaga su nam uistinu važni. Ako bilo što želimo ostvariti, moramo pobjeđivati, pogotovo izravne konkurentkinje, a po nekoj računici i nešto više od toga. Idemo korak po korak, ne želimo gledati previše unaprijed. Umag je prva prepreka, idemo pokušati pobijediti, a što će biti, vidjet ćemo. Tu sam sedam, osam dana te je nezahvalno davati bilo kakve prognoze i iskazivati očekivanja. Ali, cure su svjesne da moraju izaći na teren borbeno i pametno te da je vrijeme da Zamet počne igrati s glavom i repom, da to nisu više utakmice u kojima se igra dječji rukomet. Sve treba biti bolje posloženo nego u prvom dijelu prvenstva. Mislim da ova ekipa može i treba bolje, tu ipak postoji neka kvaliteta, nije to ekipa za ostati bez bodova.