Prva liga rukometašica

Rukometašice Zameta protiv varaždinske Koke priželjkuju bodove nužne za prvoligaški ostanak

Igor Duvnjak

Josip Štokić, trener Zameta/Foto V. KARUZA

Josip Štokić, trener Zameta/Foto V. KARUZA

Utakmica je to koju bismo morali dobiti, trebamo osvojiti te bodove - napominje trener Josip Štokić



RIJEKA  Prohujali su dani pauze u Prvoj ligi rukometašica, približavanjem proljeća nastavlja se utrka za bodovima »što život znače«, koji su rukometašicama Zameta nužni za ostanak na prvoligaškoj sceni. »Senjska ruka«, trener Zamećanki Josip Štokić sa svojim je igračicama nastojao čim bolje iskoristiti period bez ligaških duela kako bi njegova ekipa u današnjoj utakmici protiv varaždinske Koke u Centru Zamet od 17.30 bila u izdanju s kojim može razmišljati o punom pogotku.


– Naravno, pokušali smo se spremiti za Koku i podignuti razinu fizičke spreme za ostatak prvenstva – kaže Josip Štokić. – Ovaj posljednji tjedan prije utakmice smo se nastojali uigravati. Imali smo pritom i nekih izostanaka zbog odlaska igračica na okupljanja u razne reprezentativne selekcije. Ali nadam se da smo ipak uspjeli nešto napraviti i na tom planu. Sveukupno gledajući, nismo radili ništa specijalno, to je sve bio uobičajeni rad.


Kako stvari stoje, trener Zamećanki bi za važan današnji susret trebao na raspolaganju imati sve igračice, ovih dana u ekipi nije bilo bolesti i ozljeda.




– Sve su cure na okupu, nadam se samo da nam se do utakmice neće dogoditi neka nezgoda i da ćemo ostati kompletni.


Za razliku od prvoga dijela sezone kada su Riječanke znale samo za poraze, u nastavku su uspjele ostvariti tri pobjede, što im je podiglo razinu samopouzdanja i popravilo atmosferu u sastavu.


– Odaziv na treninge bio je dosta dobar, raspoloženje među igračicama je dobro. Cure su dobro radile, raspoloženje je pozitivno, no malo smo pod pritiskom. Utakmica je to koju bismo morali dobiti, trebamo osvojiti te bodove. U igri možda malo osjetimo taj pritisak, ali globalno mislim da je raspoloženje dobro, cure su stvarno dobro prihvatile način rada. Uistinu se ne mogu požaliti na njihov odaziv treninzima.


Zamećanke su u nastavku napravile pomak s posljednjeg mjesta na ljestvici, ali su ostale u krugu triju ekipa koje ispadaju iz prvoligaškoga društva, stoga sanjaju o usponu na barem jednu stepenicu više. U ostvarenju tih želja itekako su im važni bodovi protiv varaždinskih gošći, koje su osvojile skoro trostruko više bodova od riječkih rukometašica.


– Igrat ćemo domaćinski, agresivno. Moramo pritom biti spremni na neke stvari koje Koka radi. Jednostavno, ono što smo radili na treninzima trebamo provesti u djelo i smatram da će to onda biti jako dobro. Pritom se nadam da ovisimo o sebi i svojoj igri i da se suparnice neće puno pitati.