Prva liga rukometašica

Rukometašice Zameta protiv Splićanki se nadaju prvoj pobjedi nakon četiri neuspješna juriša na bodove

Igor Duvnjak

Drago Žiljak/A. KRIŽANAC

Drago Žiljak/A. KRIŽANAC

Nema druge nego dignuti glavu, ne smijemo potonuti, usprkos porazima, želimo biti jaki - kaže trener Drago Žiljak



RIJEKA   Iza rukometašica Zameta četiri su juriša na pobjedu bez ploda na startu Prve lige, Riječanke još sanjaju prve bodove u novoj sezoni, koje se nadaju osvojiti u današnjoj utakmici na domaćem parketu protiv ŽARK Splita (17 sati). Iskusni trener Drago Žiljak iskoristio je tjedan za maksimalnu mobilizaciju ekipe.


– Bit ćemo maksimalno spremni za utakmicu u kojoj možemo prikazati odličnu predstavu. ŽARK Split je prvi put u Prvoj ligi, kvalitetom nam mogu parirati, ali s pravom očekujemo prvu pobjedu – poručio je Drago Žiljak, trener Zamećanki, koji je za kormilom itekako mlade ekipe koja »vozi na dva kolosjeka«, nužno joj je vrijeme za stjecanje iskustva, a istodobno mora ići i u lov na bodove.


– Smatramo da smo dosta čvrsti, da je ekipa homogena, da cure pozitivno prihvaćaju kritike. Nema druge nego dignuti glavu, ne smijemo potonuti, usprkos porazima, želimo biti jaki. Normalno da pobjeda mora doći uz sve nedaće koje smo imali. Ostali smo bez ključnih igračica na krucijalnim pozicijama, ali moramo biti optimisti znajući da će doći i naših pet minuta. Sude nam najbolji hrvatski suci, poznati par Gubica i Milošević, što znači da nećemo brinuti o kvaliteti suđenja koje će biti maksimalno realno. To, nažalost, dosad nije bio slučaj, pogotovo na prošlom susretu u Varaždinu.




U svakom od dva tabora današnjih konkurenata imaju svoje planove kako doći do uspjeha, čije su želje realnije, vidjet će se tek na parketu.


– U svakom slučaju, mi sve gradimo na obrani, a pritom su nam vratarke od velike pomoći, Mia Mraković i iskusna Strukan odlično brane. Normalno da ih mora pratiti i čvrsta obrana, pokretljiva i homogena, s puno dozvoljenih prekršaja u ranoj fazi gostujućih napada. Osvojenim loptama ići ćemo u tranziciju, trebamo pametno napadati. Očekuje nas i brza igra Splićanki koje preferiraju brzi rukomet, »brzi centar«, stoga se po okončanom napadu ili nakon izgubljene lopte moramo što brže vraćati u obranu – zaključio je Žiljak.