Prva liga rukometašica

Rukometašice Zameta preokretom u nastavku svladale posljednju ekipu lige

Igor Duvnjak

Nikolina Pleša/.V. KARUZA

Nikolina Pleša/.V. KARUZA

Riječanke su ostvarile bitne bodove u borbi za ostanak

Split – Zamet 21:30




RIJEKA Utakmica 14. kola Prve lige rukometašica: Split – Zamet 21:30 (13:9).


SPLIT: Kušeta, Đolonga 2, Strugar 5, Rakušić, N. Budić 2, Barišić, Crnjak, Pauk, Dvornik 1, Kljaković Gašpić 6 (1), Buljubašić, L. Ćukušić, A. Ćukušić 5, Kremer, Bužančić.


ZAMET: Troskot, Debelić 3, Mršić 4, Jukan 2, J. Budić, Tabar 2 (2), Pleša 5, Brusić 2, Pleše 3, Leverić, Grozdanić 3, Svast 4, Šutović, Markulinčić 2, Vujisić.




Isključenja: Split 6, Zamet 10 minuta. Sedmerci: Split 3 (1), Zamet 2 (2).


Iva Tabar i suigračice iz Zameta dočekale su pobjedu, igračice trenera Josipa Štokića uspjele su ostvariti preokret u nastavku protiv domaćica koje nemaju niti bod. Splićanke su do odlaska na odmor priredile neugodne minute riječkim gošćama. Preuzele su vodstvo i skupivši snage u obrani dočekale su odmor s vodstvom (13:9). Elena Mršić, Lucija Grozdanić i Sara Svast su početkom nastavka u nekoliko minuta počele postavljati stvari na mjestu u odnosu s očekivanjima, ubrzo je bilo 14:14. Riječanke su potom stalno odmicale za korak, sve dok nakon dvije trećine utakmice Nika Pleše nije pogodila za vodstvo 18:16.


To obećanje konačnog preokreta se pokazalo pravim, odvijalo se u okviru Zametove serije 5:0 koju je Elena Mršić okončala za uvjerljivih 21:16. Ohrabrene ovom prednošću Riječanke su nastavile putem ka nužnoj pobjedi i na kraju su osvojile očekivane bodove, bitne u borbi za ostanak (30:21).