Prva liga rukometašica

Rukometašice Zameta porazom u Dugom Selu zakomplicirale situaciju u borbi za ostanak u ligi

Igor Duvnjak

Katarina Šutović/Foto V. KARUZA

Katarina Šutović/Foto V. KARUZA

Riječanke su s 11 bodova na 12. mjestu, posljednjem koje vodi u Drugu ligu. Ispred njih Osijek, Sesvete i ŽARK Split imaju 14 bodova šest kola prije kraja

 Dugo Selo ‘55 – Zamet 27:23




 DUGO SELO Utakmica 20. kola Prve lige rukometašica: Dugo Selo ‘55 – Zamet 27:23 (13:13). Dvorana u Dugom Selu.


DUGO SELO ‘55: M. Budić, Lukšić 2, Čalušić 3, Petković, Jurešić, Golub 1, Marinić, Bebek 9 (4), Pilić 6, Svetec, Miličević, Štritof, Oršulić, Grgošević 5, Dičak 1.


ZAMET: Mraković, Troskot, Plahinek 6, N. Budić, Mršić, Nekić 1, J. Budić, Tabar 5 (3), Pleša 5, Pleše 3, Visković 1, Grozdanić, Šutović 2, Čermak, Strukar.




Isključenja: Dugo Selo ‘55 4, Zamet 2 minute. Sedmerci: Dugo Selo ‘55 4 (4), Zamet 3 (3).


Rukometašice Zameta ipak nisu izdržale utrku s domaćim favoritkinjama, koje su riječke gošće do poluvremena, a i poslije toga, čak tri četvrtine utakmice, držale u šahu. Motivirane gošće su sjajno krenule, u 10. minuti su vodile čak 7:3, u tom naletu su i povisile na 9:5, što je bio glasni znak za uzbunu u taboru Dugog Sela. Usprkos domaćoj reakciji Riječanke nisu popuštale, stalno su minimalno vodile, da bi domaće ipak izjednačile tik pred odlazak na odmor (13:13). Zamet je odolijevao naletima dugoselskih rukometašica dok se bližila sredina nastavka, gošće su itekako nastavile prijetiti velikim iznenađenjem.


Igrajući u tom ritmu, igračice Josipa Štokića su stalno odmicale za korak, sve do 44. minute kada je iskusna Kristina Plahinek izvana pogodila za 17:16. Približavanjem završnice domaće su, međutim, počele sve više davati do znanja tko su favoritkinje i tko je ekipa iz gornjeg doma, a tko se bori za ostanak. Igrajući u tom stilu su ubrzo servirale seriju 3:0, kojom su u 47. minuti uspjele povesti 19:17. Već pomalo i umorne, riječke gošće, koje imaju suženi fond igračica, polako su počele posustajati te je Dugo Selo 55 povećalo na 23:19 u 53. minuti. U preostalih nepunih osam minuta do kraja to je bila kapitalna prednost, koju su sačuvale, sve do konačnih 27:23.


Zakomplicirala se situacija oko ostanka, Riječanke su s 11 bodova na 12. mjestu, posljednjem koje vodi u Drugu ligu. Ispred njih Osijek, Sesvete i ŽARK Split imaju 14 bodova šest kola prije kraja.