Prva rukometna liga

Rukometašice Zameta gostuju u Splitu, Zamećani najavljuju domaću pobjedu protiv Bjelovar

Igor Duvnjak

Mateo Hrvatin/Foto V. KARUZA

Mateo Hrvatin/Foto V. KARUZA

Već smo tri utakmice u dobrom ritmu - kaže Mateo Hrvatin, trener Zamećana



RIJEKA I ova rukometna subota pred elitne riječke ligaše na terenu donosi nove upite na koje će nastojati pronaći adekvatne odgovore koji bi im pomogli na putovanjima do željenih ciljeva, Zamećanke su na gostovanju kod ŽARK Splita, igrači Zameta na domaćem parketu ugošćuju Bjelovar. Razlika je pritom samo u tome što su rukometašice Zameta pobjedama obogaćivale zimnicu i tim bodovima su iznova budile nadu da na kraju ipak mogu produžiti prvoligaški status, dok su Zamećani odavno propustili čitav niz prilika za osvajanje toliko potrebnih bodova pa uoči raspleta nadmetanja u Paket24 ligi za ostanak vise o tankoj niti teoretskog izgleda.


Igračicama Zameta je uoči drugoga dijela sezone za kormilo došao trener Josip Štokić koji je u kratko vrijeme uspio raspiriti vatru u ekipi i to toliko da su Iva Tabar i suigračice, koje do tada nisu osvojile ni bod, počele nizati pobjede. Ostvarile su ih već četiri, prošla je bila ona protiv Koke, čime su dostigle Sesvete na trećem mjestu s dna ljestvice, a tri posljednjeplasirane ekipe napuštaju ligu. U duelu koji počinje u 16 sati domaćice iz ŽARK Splita su favoritkinje, ali mlade Riječanke će tražiti svaku priliku za iznenađenje koje bi bilo krupan korak ka ostanku.


Zamećani su osamljeni na začelju sa samo dva boda, s te pozicije šest kola prije kraja lige od 18 sati ugošćuju Bjelovar.




– Već smo tri utakmice u dobrom ritmu – kaže Mateo Hrvatin, trener Zamećana. – Gosti su iskusna ekipa kojoj gori pod nogama, dat će sve od sebe ne bi li uzela bodove. Stanku smo iskoristili za dobre treninge, u ekipi je dobra atmosfera. Potrudit ćemo se osvojiti dva boda, idemo na pobjedu.