Prva liga rukometašica

Rukometašice Zameta dočekuju Split 2010.: “Ne smijemo dozvoliti ulazak u negativnu seriju rezultata”

Igor Duvnjak

Drago Žiljak/A. KRIŽANAC

Drago Žiljak/A. KRIŽANAC

Uz naš veliki optimizam i isto toliku motivaciju te pravu igru u obrani i brzu tranziciju u napadu, puno trčanja u oba pravca, možemo doći do uspjeha - kaže trener Drago Žiljak



RIJEKA Rukometašice Zameta po povratku među najbolje dočekuju smiraj rujna kao i ovo subotnje predvečerje bez bodova, nakon dvaju početnih prvoligaških susreta. S takvim saldom stižu im dalmatinske gošće, ekipa Splita 2010.


– Stanje u ekipi je redovno. Radili smo redovno i uz to malo pojačali ritam treninga i naravno, analizirali ekipu Splita 2010 – raport je starog rukometnog vuka Drage Žiljaka, trenera Zamećanki, koji je u dugoj igračkoj i trenerskoj karijeri iskusio čitav niz ovakvih bodovnih plima i oseka. – Ostali smo bez Emme Jukan, kojoj je dijagnosticirana ozljeda križnog ligamenta te neko vrijeme neće biti u fokusu naše ekipe, čeka je operacija. Morat ćemo se stoga dodatno mobilizirati pronalazeći adekvatnu rotaciju igračica na mjestu lijeve vanjske.


Prve utakmice ove ekipe Zamećanki daju djelomične nagovještaje mogućnosti riječkog sastava u utrci s najboljima.




– Jasno da je liga u kojoj sada igramo puno jača i kvalitetnija, ozbiljnija od one prošlosezonske, ali smatram da mi kvalitetom ne zaostajemo za konkurentkinjama. Dogodile su nam se neke ozljede, istina je da su to nažalost nezaobilazni problemi u sportu, ali omeli su nas. Tako u prvoj utakmici nismo imali Miju Mraković među vratnicama, branile su samo Strukar i Možetić. Mija, kadetska reprezentativkama je potom u Pločama pokazala svoje pravo lice, svoj talent, dokazala koliko možemo računati na nju. Problema ima i inače, Grozdanić ima koronu, roster nikako nije kompletan. Sada je najvažnije strpljenje i zadržavanje odlične atmosfere na treninzima i u svlačionici i doći će rezultati. Vrijeme radi za ovu mladu ekipu, no ne smijemo dozvoliti ulazak u negativnu seriju rezultata, valja nam što prije doći do bodova. Uz to, prijelazni rok je otvoren kao i mogućnost da se ekipiramo na nekoj deficitarnoj poziciji.


Zamećanke iza sebe imaju domaću premijeru u kojoj su ih nadmašile Sesvećanke te gostovanje u Pločama gdje je Dalmatinka opravdala ulogu favoritkinja.


– Znamo da smo klub povratnik u Prvu ligu te da treba imati i malo strpljenja, kao i pronaći potrebnu dodatnu energiju kako bismo došli do prvih bodova. Igramo protiv odlične ekipe koja je oduvijek bila i sada je pri vrhu hrvatskog ženskog rukometa. Uz sve to, smatram da uz naš veliki optimizam i isto toliku motivaciju te pravu igru u obrani i brzu tranziciju u napadu, puno trčanja u oba pravca, možemo doći do uspjeha.