Bit će bolje

Rukometašice Zameta dobile veliko pojačanje u borbi za ostanak, Crnogorka je bila najbolja igračica EP-a juniorki

Igor Duvnjak

Katarina Šutović

Katarina Šutović

Riječ je o ljevorukoj igračici koja igra na mjestu na kojem smo improvizirali u traženju rješenja - kaže Drago Žiljak



RIJEKA U danima kada je sva pozornost usmjerena k Svjetskom prvenstvu rukometaša, u suši značajnih novosti iz riječkog rukometa vijest kako je Katarina Šutović nova igračica Zameta je kao kap vode u pustinji. Riječ je, naime, o crnogorskoj reprezentativki, rođenoj 2004. godine, najavljenoj kao nadarenoj ljevorukoj šuterici. U prvom dijelu sezone je igrala za Rudar, filijalu podgoričke Budućnosti, sada se odlučila za riječki rukomet. Došla je u ekipu trenera Drage Žiljka koja je jesenas samo sanjala bodove, u svih deset prvoligaških utakmica je doživjela poraze te su povratnice u elitni razred na začelju kolone. Mogu se tješiti činjenicom kako im najbliža pratnja nije odmaknula, Trogiranke i Umažanke imaju tek jednu pobjedu i samo dva boda više od »fenjerašica« sa Zameta.


– Za našu ekipu dolazak Katarine Šutović znači da smo popunili mjesto desnog vanjskog. Riječ je o ljevorukoj igračici koja igra na mjestu na kojem smo s Kristinom Plahinek, Elenom Mršić i drugim igračicama improvizirali u traženju rješenja. Dobrodošlo pojačanje? Činjenica je kako je na prošlom Europskom juniorskom prvenstvu u Makedoniji Katarina bila najbolja vanjska pucačica. Nadamo se da će nam biti pojačanje i da će se ovdje brzo prilagoditi poslije ovih nekoliko treninga uoči nastavka prvenstva. Njezinim dolaskom smo dobili veću konkurenciju u ekipi za ovu poziciju. Bitno je i da igra u oba smjera, u napadu i u obrani, smatramo da je njezin dolazak dobra vijest za nas – kaže Drago Žiljak.


Kormilar Zamećanki se u nastavku prvenstva nada odsukavanju nasukanog riječkog rukometnog plovila s dna i plovidbu k ostanku u ligi.




– Nadamo se kako ćemo u drugom dijelu prvenstva sada osvajati one bodove koje smo u prvom dijelu natjecanja nesretno gubili, kada smo zaostajali s golom ili dva razlike. Raspored nam uz to govori da ekipe s kojima smo otprilike izjednačeni sada možemo pobijediti u susretima koje ćemo igrati na našem terenu. To bi nam, kada bismo uspjeli realizirati želje u ovim domaćim utakmicama i uspijemo li sa strane donesti pokoji bod, bilo dovoljno za bijeg iz ove zone u kojoj se odvija borba za ostanak u Prvoj ligi.


Zamećanke neće idućeg vikenda igrati protiv Lokomotive, utakmica 11. kola odgođena je zbog europskih obveza zagrebačke ekipe te prvu utakmicu u nastavku sezone igraju u 12. kolu u derbiju začelja u Umagu.