Prva liga rukometašica

Rukometašice Zameta bez tri važne igračice gostuju u Dugom Selu

Igor Duvnjak

Josip Štokić/V. KARUZA

Josip Štokić/V. KARUZA

Trener Štokić nema na raspolaganju ozlijeđenu kapetanicu Ivu Tabar, vanjska šuterica Silvija Černeka je spriječena obiteljskim obavezama, Iva Stanić oprostila se od rukometa



RIJEKA Za nama su Božić i novogodišnji blagdani, prošli su tjedni feštanja, a za najbolje ženske rukometne klubove u nas prošli su i dani odmora i priprema, nastavlja se prvoligaško natjecanje. Rukometašice Zameta prvi ispit imaju danas u Dugom Selu gdje trener Josip Štokić vodi ekipu koja će se u oslabljenom sastavu pokušati čim bolje suprostaviti domaćicama.


– Pripremali smo se koliko su nam mogućnosti dozvoljavale. Recimo, studentice i srednjoškolke su išle doma za blagdane za koje je svaka igračica dobila program za vježbanje kod kuće. Mora se vjerovati da su one odradile ono dogovoreno. Sada ćemo u utakmicama kroz dva, tri tjedna vidjeti gdje smo i što smo – kaže kormilar Zamećanki.


Nema na raspolaganju ozlijeđenu kapetanicu Ivu Tabar, vanjska šuterica Silvija Černeka je spriječena obiteljskim obavezama, jedno od bitnih imena Iva Stanić oprostila se od rukometa.




Domaće Dugo Selo 55 čeka utakmicu s dva boda više od Riječanki, koje ovog mjeseca ionako imaju težak raspored. Naime, nakon ovog susreta očekuju ih dvije utakmice s visoko rangiranim ekipama. Sastaju se prvo s glavnim kandidatkinjama za naslov prvakinja Podravkom Vegetom te četvrtoplasiranim Zrinskim. I laiku je jasno da u te dvije utakmice Riječanke ne mogu razmišljati o nećem drugome nego o što jačem otporu favoritkinjama. Glavni je cilj sačuvati mjesto među prvoligašicama, ali to je sada nešto dalja budućnost, pred njima je dugoselski nastup i onda svi drugi prvoligaški testovi.


– Bilo bi dobro nešto osvojiti u Dugom Selu, no bit će jako teško jer u sastavu neće biti Ive Tabar i Silvije Černeka.