Kirice priželjkuju pobjedu

Rukometašice Murvice dočekuju Bjelovarke u osmini finala Kupa

Igor Duvnjak



RIJEKA Rukometašice Murvice žive uzbudljive dane čekajući sve bliži dolazak proljeća, nakon ligaške pobjede nad Trešnjevkom Ivona Skorić i prijateljice u osmini finala Kupa dočekuju Bjelovar. Gošće iz grada koji je nekada vedrio i oblačio u muškom rukometu toliko da je s imenom Partizan bio i prvak Europe, sada su prve u gradu. Nalaze se u gornjem domu prvoligaške konkurencije, osvojile su više nego dvostruko bodova od svojih crikveničkih domaćica, koje se nadaju ostanku u ligi u svojoj premijernoj prvoligaškoj sezoni.


Razinu dobrog raspoloženja je podignulo nedjeljno gostovanje Zagrepčanki, osvojeni bodovi su potvrda da je ekipa u uzlaznom trendu, sve nakon gostovanja u Čakovcu, gdje je Murvica do posljednjih trenutaka konkurirala za željene bodove sa izrazitim domaćim favoritkinjama.


– Pokušat ćemo ima uzvratiti za ligaški poraz te za onaj kada su nas prošle sezone svladale u Kupu. Mislimo da je sada red na nas da se radujemo – kaže Ivona Skorić, rođena 1996. godine, zapažena vanjska pucačica Murvice. Članica je udarnog trokuta u napadu ekipe trenera Mladena Prskala. U pobjedi 28:26 s Trešnjevčankama sudjelovala je sa sedam golova u duelu u kojem je Antonela Kačić dala devet, a Antonija Butković osam pogodaka. Ona i suigračice su se probile u osminu finala Kupa eliminuiravši riječke susjede iz Zameta.




– U našem taboru vlada dobro raspoloženje poslije uspješnih nastupa, nakon dobre igre u Čakovcu i poslije nedjeljne pobjede nad Trešnjevkom. Lijepo nam je, malo smo se podigle na psihološkoj razini. I večeras očekujemo podršku naših vjernih navijača.


Utakmica u Crikvenici počinje u 19 sati.