Prva liga rukometašica

Rukometašice Murvice protiv Čakovčanki priželjkuju nove bodove, debitirat će Dorotea Prevendar

Igor Duvnjak

Ana Debelić, igračica Murvice/Foto Arhiva NL

Ana Debelić, igračica Murvice/Foto Arhiva NL

Pobjeda bi značila veliki korak naprijed - napominje trener Ramiz Đekić



RIJEKA Rukometašice Murvice pokušavaju kompletirati sastav u nastavku uzbudljivog prvoligaškog nadmetanja u kojem ipak nisu na vrućem začelju, ali također nisu ni dovoljno odmaknule da bi mogle bezbrižno čekati iduće utakmice, od kojih je prva na redu večeras na domaćem terenu sa Zrinskim iz Čakovca (18 sati). Trener Ramiz Đekić još iščekuje ishode liječenja svojih važnih igračica, ne znajući hoće li se oporaviti da bi mogle pomoći suigračicama u važnom nadmetanju.


– Još uvijek ne znam hoću li moći računati na lijevo krilo Reu Jelenović i lijevu vanjsku igračicu Silviju Masnić – kaže Đekić, trener crikveničkih rukometašica. – Silvija je na utakmici s Bjelovarom dobila udarac nogom u glavu, pritom je zadobila trzajnu ozljedu vrata i to još uvijek nije zaliječeno. Rea pak ima problema s trbušnim zidom. S druge strane, doveli smo vanjsku igračicu igračicu Doroteu Prevendar, stigla je iz Samobora. Prije toga je bila u Lokomotivi, klasični je lijevi bek, ima pravo nastupa večeras.


U taboru Murvice svi su svjesni težine zadaće koja je večeras pred njima, itekako uvažavaju gošće bez obzira što su pri dnu ljestvice s tri boda manje od Murvice.




– Zrinski se diže, dobro su se posložili. One su ekipa u usponu, a mi se pak moramo boriti do posljednje kapi krvi i pokušati dobiti utakmicu. Pobjeda bi značila veliki korak naprijed. Svakako ćemo dati sve od sebe za uspjeh. Mi smo, istina, dobro prolazili u nastavku sezone, osvajali smo bodove, ali je Zrinski isto tako tu negdje. Puše nam za vratom, one bi htjele osigurati ostanak u ligi. Večerašnja utakmica im je u svakom slučaju također jako bitna. Naše gošće, naime, također nisu u nekoj komfornoj situaciji, imaju devet bodova i zna se da će tražiti bodove sa svim izravnim konkurentkinjama.Trebala bi to biti zanimljiva utakmica – dodao je Ramiz Đekić.