Konačno pobjeda

Rukometašice Crikvenice osvojile prve bodove: “Bile smo itekako nabrijane…”

Igor Duvnjak

Petra Filipović

Petra Filipović

Sastav se donekle promijenio i mogu reći da ove sezone imamo dobru ekipu - kaže Petra Filipović



RIJEKA Rukometašice crikveničke Murvice uljepšale su si početak novog radnog tjedna ostvarenjem željenog cilja. Dočekale su na svom terenu konkurentkinje iz Dugog Sela 55 i ostvarile pun pogodak. Na vožnji do cilja za igračice trenera Ramiza Đekića bilo je uspona i padova, ali Kirice su odjurile do važnih bodova.


– Bilo je napeto, ali to sam i očekivala – rekla je jedna od protagonistica, sudionica u ostvarenju punog pogotka, višegodišnja igračica Murvice Petra Filipović. – Isto sam tako i očekivala da ćemo pobijediti. Nakon poduže pauze bile smo itekako »nabrijane«.


Crikvenički klub živi u realnosti tolikih ovdašnjih klubova u kojima »samo mijena stalna jest«, praktički se u svaku sezonu ulazi s resetiranim sastavom.




– Sastav se donekle promijenio i mogu reći da ove sezone imamo dobru ekipu. Dišemo kao jedna, baš smo uistinu povezane. Odigrale smo dosta dobro s obzirom na to koliko smo za uigravanje imale vremena.


U utakmici s Dugoselčankama jezičac na vagi nije se dugo odmicao od sredine, prelazeći tek malo s jedne na drugu stranu, da bi ipak na koncu sve prevagnulo na crikveničku stranu. Domaće su velikom željom i ustrajnošću ostvarile željeno.


– Gošće su imale minimalno vodstvo, ali mi nismo popuštale, nismo im dozvoljavale da nas pobijede. Svaki put kada bi suparnice povele, mi smo se vraćale. Uistinu smo davale sve od sebe, nismo popuštale do posljednje minute.


Murvica je već sezonama na prvoligaškoj sceni, borba za ostanak u elitnom društvu već je poslovično njezina svakodnevica. Petra i suigračice, naravno, priželjkuju ostanak. Ako se probiju stepenicu više, u mir sredine ljestvice, nitko sretniji od njih.


– Nama je svakako cilj ostati u Prvoj ligi, ali isto tako mislim da bi sredina ljestvice i neko mjesto prema vrhu bilo dodatno dobar rezultat, kamo sreće. Samo da ne bude kao u proteklim dvjema godinama, ona borba za ostanak u Prvoj ligi. Želja nam je što mirnije prvenstvo i mislim da ove sezone to sigurno možemo ostvariti.


Crikveničanke u idućem kolu u Čakovcu gostuju kod Zrinskog.


– Imam dojam da je Zrinski kvalitetom na razini Dugog Sela 55. To je naša razina kvalitete, ekipe se mogu nadigravati za bodove.