Ambiciozni Riječani

Rukometaši Zameta u Umagu nastavljaju utrku za Ligom za prvaka

Igor Duvnjak

Marko Mrakovčić (Zamet)/Foto Arhiva NL

Marko Mrakovčić (Zamet)/Foto Arhiva NL

Jedina smo momčad koja nije promijenila sastav, ali se dižemo u formi. Marljivo treniramo i pripremamo se za svaku utakmicu i mislimo pritom da imamo realne šanse - kaže Marko Mrakovčić



RIJEKA Rukometaši Zameta, koje večeras očekuje susjedski derbi u Umagu, u paketu su kandidata iz Paket 24 Premijerlige koji pretendiraju na ulazak u Ligu za prvaka, nadajući se četvrtoj poziciji s koje bi mogli zaigrati u elitnom društvu u raspletu sezone. Četiri kola prije kraja redovnog dijela natjecanja Zameta od tog četvrtog mjesta odvaja jedan jedini bod, Umag pak za Riječanima zaostaje jedan bod. Momčad trenera Zamećana Valtera Matoševića je zakoračila u ovaj drugi dio sezone očekivanom pobjedom nad Dubrovnikom, koja je odigrana u vrlo lijepom sportskom ambijentu. Pritom je Marko Mrakovčić, jedan od domaćih protagonista tog uspjeha, doživio ozljedu glave. No, istrčat će večeras u Umagu.


– Sada je dobro – kaže Marko Mrakovčić, svestrani, borbeni igrač Zameta. – Malo me je boljelo poslije utakmice, bilo mi je loše, ali sam se oporavio i trenirao sam. Ima još malo boli oko oka, ali u biti je sada O. K.


Izašao je s terena držeći led na bolnom mjestu, ali je sa zadovoljstvom promatrao brojnu publiku, navijače koji su pomagali njemu i suigračima.


– Bilo je lijepo igrati uz podršku s tribina svih 60 minuta. Stvarno je nešto drugačije igrati u takvom ambijentu. Ispada da je puno lakše i manje se umaraš. Pritom nema štednje, ide se sto posto.Njemu i suigračima je itekako uzbudljivo dok su usred utrke za plasman u Ligu za prvaka uoči završnih četiriju kola premijerligaškog nadmetanja.

– U pauzi između dviju polusezona svi su doveli neke igrače, mislim da smo mi jedina momčad koja nije promijenila sastav, ali se dižemo u formi. I definitivno ciljamo na tu Ligu za prvaka. Marljivo treniramo i pripremamo se za svaku utakmicu i mislimo pritom da imamo realne šanse.


Zamaćenima je itekako jasno kakva ih teška zadaća večeras očekuje u Umagu u ogledu s tradicionalnim rivalima i susjedima s one strane Učke u čijim redovima su trojica Zamećana, golman Fran Lučin, pivot Ivan Majić i golgeter s desnog krila Filip Glavaš.


– U Umagu je uvijek teško za igrati, uvijek igramo »na nož«, često bude ili neriješeno ili jedan ili dva gola razlike, tako uglavnom završe te naše utakmice, ali u ovom slučaju idemo na pobjedu. Igrali smo već s njima, znamo kako igraju. Tamo su Glavaš i Majić s kojima smo dugo godina igrali zajedno. Uglavnom, mislim da tamo imamo realne šanse pobijediti i idemo na pun pogodak. E, sada da li će to tako i biti, vidjet ćemo na samoj utakmici.


Susret Umaga i Zameta u Umagu počinje večeras u 19 sati.