Premijer liga rukometaša

Rukometaši Zameta u Umagu će pokušati izaći iz labirinta prvenstvenih poraza

Igor Duvnjak

Marko Mrakovčić/Foto Arhiva NL

Marko Mrakovčić/Foto Arhiva NL

Umažani u šest nastupa imaju tri pobjede, a njihovi riječki gosti u pet do sada odigranih utakmica imaju jednu pobjedu uz koju su doživjeli četiri poraza



RIJEKA Rukometaši Zameta večeras nastavljaju ovu svoju problemima prošaranu premijerligašku sezonu gostovanjem kod Umaga, snage trenera Valtera Matoševića, koje je također napadao nevidljivi koronavirus, u ovakvim uvjetima kako već mogu i znaju »zbijaju redove« da bi se što bolje i uspješnije suprostavile tradicionalnom rivalu, svojem domaćinu s druge strane Učke. Jedan od onih koji se nekako oporavio je i polivalentni vanjski igrač, pokretljivi i borbeni Marko Mrakovčić, itekako bitan kotač u ovom rukometnom mehanizmu Zamećana. Kako se očekuje, on će istrčati na parket u istarskom gradu tenisa i rukometa.


– Nakon utakmice s Dubravom nas je bilo dosta i ozlijeđenih i bolesnih – kaže Marko Mrakovčić o stanju u momčadi u jeku ove krize koronavirusa. – Uostalom, još ranije smo bili i u samoizolaciji, sve to skupa je naravno jedan veliki minus. S druge strane nam je međutim plus što nam se vratio Tony Zarev. Kako sada stvari stoje, on bi trebao nastupiti u ovom ogledu s Umažanima. To mu je prvi nastup nakon određenog vremena izbivanja, njegov povratak nam je svakako važan.


Tradicionalni konkurenti očekuju derbi susjeda bliski na ljestvici, ali odijeljeni bodovnim učinkom. Umažani u šest nastupa imaju tri pobjede, a njihovi riječki gosti u pet do sada odigranih utakmica imaju jednu pobjedu uz koju su doživjeli četiri poraza.




– Mislim da smo svakako individualno kvalitetniji od Umaga, bolji smo, ali s druge strane jedina njihova prednost je što su oni u punom pogonu, treniraju čitavo vrijeme. Stoga je teško nešto predvidjeti kada se razmišlja o ishodu utakmice. Mi smo u svakom slučaju optimisti, nadamo se najboljemu, pobjedi, osvajanju bodova. To svakako bez obzira na to što je tradicionalno teško to gostovanje u Umagu.


Utakmica počinje večeras u 18 sati.