Premijer liga rukometaša

Rukometaši Zameta u susjedskom derbiju dočekuju Porečane: “Nastaviti pozitivnu tradiciju…”

Igor Duvnjak

Marin Sorić/Foto Arhiva NL

Marin Sorić/Foto Arhiva NL

Ova utakmica je tradicionalni kvarnersko-istarski derbi, u načelu je završavao tako da pobijedi domaćin. S pravim pristupom imamo šanse za pobjedu - kaže Marin Sorić, vratar Riječana



RIJEKA  Rukometaši Zameta završavaju prisilnu pauzu zbog koronavirusa koji remeti kalendar natjecanja u Paket24 Premijer ligi, a sada nastavljaju ubrzanim ritmom odigravanja utakmica. Riječanima tako večeras od 19 sati u zaostalom susretu osmoga kola u goste dolazi Poreč, drugoplasirana momčad lige, nakon čega će 22. prosinca na domaćem parketu ugostiti i Sesvete u zaostaloj utakmici 11. kola. Riječki protivnici u četvrtak su odigrali međusobnu utakmicu u kojoj su Porečani pobijedili Sesvećane 24:22.


Zamećani su posljednju utakmicu odigrali 2. prosinca, kada su na domaćem parketu pobijedili Spačvu 31:26 i ostvarili treću pobjedu zaredom.


Kondicijski ciklus


– Imali smo lijep niz od tri pobjede, od čega dvije u gostima – podsjeća vratar Zamećana Marin Sorić. – Tada se dogodio slučaj zaraze koronavirusom u Bjelovaru pa je taj susret odgođen zbog čega smo imali dva tjedna za pripremu za ove iduće susrete. Prvi tjedan smo proveli u bazičnim pripremama, radili smo kondicijski, trkački, dok smo se ovog tjedna posvetili rukometu. Uvježbavali smo razne akcije i obranu.




Riječki rukometaši su se bili zahuktali serijom pobjeda, pitanje je stoga koliko im je ova prisilna pauza dobrodošla ili ih je pak prekinula u igračkom i rezultatskom zaletu.


– Večeras ćemo vidjeti kako je pauza djelovala na nas. Mislim da ne bi trebala imati prevelik utjecaj jer nam je i dalje u glavama sve ono dobro što smo ostvarili u prethodnim utakmicama. Ipak su same utakmice najbitnije. Tako smo prošlog tjedna odigrali međusobno gdje smo se također dobro istrčali te je to bilo skoro kao prava utakmica. Mislim da nam ova pauza od dva tjedna neće naškoditi. Možda je čak i bila dobra jer smo napunili baterije nakon onog napornog ritma srijeda – subota.


Specifična sezona


U prvenstvu prošaranom problemima i odgodama sve ekipe su blizu jedna drugoj te i Riječani imaju svoje izglede.


– Svakako da vidimo svoje šanse, sezona je takva da svatko svakoga može dobiti, bilo je tako i prethodnih sezona, ali ova je specifična. Ekipa koja izlazi iz samoizloacije nakon 14 dana teško može nešto napraviti. Vidi se to po Dubravi koja je u sredini ljestvice, a inače je uvijek bila u vrhu. Svi imaju promjenljive rezultate, osim Gorice, koja je jedini kiks imala protiv Zameta na domaćem terenu. Mi se borimo za naš cilj, plasman u Ligu 4, želimo se plasirati najbolje što možemo pokušavajući dobiti svaku utakmicu, bilo na domaćem terenu ili u gostima.


Na putu do cilja Zamećanima stoji tradicionalni rival, istarski susjed Poreč.


– Ova utakmica je tradicionalni kvarnersko-istarski derbi, u načelu je završavao tako da pobijedi domaćin, bilo u Rijeci ili u Poreču. Iskreno se nadam da će se nastaviti ta tradicija i da ćemo uzeti dva boda. Poreč je dobra, konstantna ekipa, osobno volim uvijek igrati s njima jer sam branio u Poreču. Mi pak s pravim pristupom imamo šanse za pobjedu, a ja ću nastojati dobro braniti i pomoći ekipi da ostvari uspjeh.