Prva B liga rukometaša

Rukometaši Zameta u derbiju svladali Umažane, sjajni vratar Tino Viskić

Igor Duvnjak

Tin Tomljanović/Foto M. LEVAK

Tin Tomljanović/Foto M. LEVAK

Istrani su dobili prvo poluvrijeme, ali kada su domaćini zaigrali čvršće u obrani, odmicali su sve više, sve do sigurne pobjede, šeste u nizu



RIJEKA  Utakmica 6. kola Prve lige rukometaša – jug: Zamet – Umag 30:26 (13:14). Centar Zamet. Gledatelja 700. Suci: Knežević i Tunuković (Vrpolje).


ZAMET: Zena, Krstić 5, Černeka 2, Dizdar, Vučko 3, Islamović, Tomljanović 9 (3), Ogurlić 1, Viskić, Kezić, Reljanović, Pikec 3, Golik 3 (2), Klanac, Krapić, Perkov 5.


UMAG: Ćosić 4, Horozović 1, Bošnjak 10 (4), Vukotić 1, Buršić, Modrušan, Martinčić, Radečić 3, Sinčić 6 (2), Poberaj 1, Stapar, Beliga, Sv. Matijević, Se. Matijević, Perinović.




Isključenja: Zamet 10, Umag 14 minuta. Sedmerci: Zamet 7 (5), Umag 10 (6).


Sjajni golman Tino Viskić sa čak četiri obranjena sedmerca i nizom dobrih obrana i »senjska ruka«, bek Tin Tomljanović, koji je dao niz golova i puno ih namjestio, razveselili su vodeći Zamet u pobjedi u susjedskom derbiju s Umagom. Istrani su dobili prvo poluvrijeme, ali kada su domaćini zaigrali čvršće u obrani, odmicali su sve više, sve do sigurne pobjede, šeste u nizu.


– Derbi je bio napet, nažalost smo slabo ušli u utakmicu, što se odrazilo na rezultat. Tih minus 1 smo preokrenuli s nekoliko dobrih obrana i točnih šuteva kojim smo došli do preokreta i pokazali tko je Zamet – rekao je Tino Viskić, visoki mladi golman, rođen 2002. godine čije su intervencije podsjetile na slavne prethodnike. – Što je mojih obrana tiče, imao sam dobar dan. Išao sam gdje su pucali i lopte kao da su me pogađale. Dečki su odlično igrali, svaka im čast. Nakon lošijeg prvog dijela svi smo se posložili i »išli na glavu«.