Premijer liga rukometaša

Rukometaši Zameta se nadaju revanširati Bjelovarčanima: “Ostali su nam dužni…”

Igor Duvnjak

Dino Islamović i Damir Vučko/V. KARUZA

Dino Islamović i Damir Vučko/V. KARUZA

Morat ćemo biti na svojem maksimumu kako bismo osvojili dva boda - govori trener Igor Marijanović



RIJEKA  Liga za prvaka je tako blizu i tako daleko, ili obrnuto – to je konstatacija koja nije bila izrečena, ali je ostajala lebdjeti u zraku tijekom uobičajene klupske konferencije za medije MRK-a Zameta u trofejnoj sali njihove dvorane. Riječani u smiraju godine i na zalasku redovnog tijeka natjecanja B skupine Paket24 Premijer lige dočekuje Bjelovar. Pomlađena riječka momčad je veći dio polusezone ugodno iznenađivala svoje simpatizere, toliko da se promovirala za kandidata za ulazak u elitno hrvatsko klupsko društvo. No, domaći poraz od Varaždina 1930 pokvario je izglede Zamećana. Nakon ovog današnjeg kola spušta se zastor nad natjecanje s obzirom na to da reprezentativci kreću u pripreme za Europsko prvenstvo, nakon kojega se igra posljednje ligaško kolo u kojem riječki sastav gostuje u Trogiru. Za mladu momčad Zameta nema mnogo filozofije, kao prvo i osnovno, mora dobiti ove preostale dvije utakmice i pritom se nadati da će izravni konkurenti negdje načiniti krivi korak, sve kako bi Zamet uskočio na toliko priželjkivano treće mjesto u skupini.


– Igrali smo ove Kup utakmice s Trsatom, Kozalom i sada sa Senjom, ova posljednja nam je bila posljednja provjera prije susreta s Bjelovarčanima – kaže Dino Islamović, pouzdani organizator igre Zameta. Poslije uspješnog kaljenja u Kozali, vratio se u Zamet. – Nažalost, sada više ne odlučujemo sami o sebi. Kada je riječ o ovoj utakmici, Bjelovar nam je nešto ostao dužan u onoj utakmici odigranoj kod njih, nastojat ćemo im uzvratiti.


Trener Zameta Igor Marijanović već dulje vremena, osim razmišljanja o raznoraznim taktičkim varijantama, mora pogledavati u zdravstveni bilten, a tu stanje nije povoljno. Ključni vanjski pucač Nikola Njegovan je ozlijedio leđa i skoro sigurno neće igrati, upitan je i nastup kvalitetnog pivota Tomislava Kvasteka, koji već dulje vremena ima ozlijeđenu šaku.




– Ni ne moram previše naglašavati da nam je ovo jako važna utakmica – kaže strateg Riječana. – Morat ćemo biti na svom maksimumu kako bismo osvojili dva boda. Bjelovar je dobra i iskusna ekipa, no vjerujem u svoje dečke.


Utakmica na Zametu počinje u 18 sati.