Premijer liga rukometaša

Rukometaši Zameta rasterećeni borbe za ostanak ugošćuju Dubravu: “Gosti su željni pobjede…”

Igor Duvnjak

Tomislav Kvastek je napustio redove riječkog sastava/V. KARUZA

Tomislav Kvastek je napustio redove riječkog sastava/V. KARUZA

Dubrava je, naime, jako mlada momčad koja je jako željna pobjede - kaže Tomislav Kvastek



RIJEKA  Rukometaši Zameta danas će ugostiti Dubravu u Paket24 Premijer ligi za ostanak (18 sati). Za razliku od zamračenog pogleda na Učku, u Zametu je pogled na ljestvicu vedar, riječka momčad trenera Igora Marijanovića je protutnjala Ligom za ostanak tako uvjerljivo da je tri kola prije kraja i matematički osigurala ostanak među premijerligašima. Iza Zamećana je dobrodošla pauza za uskršnje blagdane, odmorili su se za završni sprint u kojem poslije današnjeg nadmudrivanja s Dubravom gostuju kod Spačve u Vinkovcima, nakon čega će 7. svibnja domaćom utakmicom protiv Rudara zaključiti sezonu. Zadovoljni su položajem na čelu Lige za ostanak koji namjeravaju zadržati, Trogiru i Bjelovaru odmiču za korak i prema nekim kalkulacijama mogi bi i na kraju biti najbolji ostvare li dvije domaće pobjede u ova tri preostala meča.


O aktualnom trenutku Zamećana na konferenciji za novinare govorili su klupski direktor Vedran Babić i istaknuti kružni igrač, pojačanje na pivotu, Tomislav Kvastek.


– Na početku prvo čestitke našim susjedama, rukometašicama Zameta, njihovoj upravi i stručnom vodstvu na osvojenom prvom mjestu i povratku u Prvu ligu. Nedavno su dobro odigrale protiv prvoligašicama iz Bjelovara dokazujući da im je mjesto u Prvoj ligi – počeo je Vedran Babić. – Kada je o nama riječ, smatramo da smo spremni za utakmicu s Dubravom. Vodeći smo na ljestvici, raduje nas da smo prvi u konkurenciji deset klubova i to s 20 bodova. Dubrava je pak peta sa dva boda manje od nas. S njima smo odigrali jako dobro u gostima, bilo je neriješeno, a imali smo i napad za pobjedu. Tomislav Kvastek je pojačanje koje bi poželio svaki klub, igra bio zdrav ili ozlijeđen. On nam je pun pogodak. Pokazao je to i nedavno odličnom igrom protiv svojeg bivšeg kluba Umaga – rekao je Babić i dodao da Njegovan i Mrakovčić nisu sasvim zdravi i da je njihov nastup upitan.




– Znamo da nas očekuje jako zahtjevna utakmica – rekao je Tomislav Kvastek. – Dubrava je, naime, jako mlada momčad koja je jako željna pobjede. Iako su na petom mjestu, imaju samo dva boda manje od nas. Igra se u našoj dvorani, odigrat ćemo ne onako kako oni misle, nego kako mi želimo. Zadovoljni smo onime što smo dosad ostvarili i želimo zadržati prvo mjesto. Dobro smo raspoloženi, u našoj je svlačionici uvijek dobra atmosfera.