Premijer liga rukometaša

Rukometaši Zameta protiv Metkovaca traže prvu pobjedu uoči klupske Skupštine zakazane u ponedjeljak

Igor Duvnjak

Vedran Devčić/Foto V. KARUZA

Vedran Devčić/Foto V. KARUZA

Nedorasla riječka momčad je izgubila svih osam prvenstvenih ogleda ove sezone



RIJEKA Rukometaši Zameta večeras će na Trsatu ugostiti Metković Mehaniku (20.30 sati) u Paket24 Premijer ligi. Zamećanima, nažalost, nije do pjesme u nikada tužnijoj klupskoj jeseni, a večerašnji duel ova dva stara sportska rivala više budi asocijacije na dane stare slave Metkovaca i Riječana nego što izaziva veselje sadašnjim stanjem klubova itekakve tradicije. Gosti iz doline Neretve su miljama daleko od statusa u vrijeme Stipe Gabrića, u klubu omiljenog Jambe, kada su imali momčad vjerojatno kvalitetniju od hrvatske reprezentacije, bili su uz ostalo i osvajači EHF Kupa. Sada klub ima momčad utopljenu u prosjek lige s pet poraza u osam nastupa.


Ona o silasku s konja na magarca još više vrijedi za njihove domaćine, pogotovo u tjednima koji se već pretvaraju u mjesece, u periodu kada je pobjeda, čak i osvajanje boda, za Zamet samo apstraktan pojam. Kao i gosti, mogu se samo sjećati dana kada su čelnici kluba bili ljudi poput Petra Čarića, Pere Bracanovića ili Mate Markanovića, sa sadašnjim predsjednikom Vedranom Devčićem silazak stepenicu po stepenicu doveo je do stanja u kojem je od nekad uglednog kluba ostalo samo ime, a nedorasla momčad je izgubila svih osam prvenstvenih ogleda. U toj tragikomičnoj priči, u kojoj je došlo do promjene trenera tik prije početka prvenstva, a da nitko nije dao službeno objašnjenje, tema nove ćakule je skupština Zameta, koja će se održati u ponedjeljak i na kojoj će biti izabran novi predsjednik.


– Teško mi je nešto reći, zapravo i ne znam što bih rekao – poručio je trener Zameta Mateo Hrvatin o večerašnjem duelu u koji, kao i u sve prethodne, ulazi s itekako mladom ekipom koju nije ni selekcionirao, ni pripremao. – Dečki su i ovoga tjedna dobro i vrijedno radili, dobro dišu, pokušat ćemo dati sve najbolje od sebe, a što će biti na parketu, vidjet ćemo.