Premijer liga rukometaša

Rukometaši Zameta priželjkuju pobjedu protiv Trogira: “Sve samo ne lagana utakmica…”

Igor Duvnjak

Igor Marijanović/Foto Arhiva NL

Igor Marijanović/Foto Arhiva NL

Prva želja je uzeti dva boda. No u goste nam dolazi mlada ekipa koja je fizički jaka - kaže trener Igor Marijanović



RIJEKA Pomlađena momčad rukometaša Zameta danas u svojoj dvorani utakmicom protiv Trogira nastavlja utrku za premijerligaškim bodovima nakon što su igrači trenera Igora Marijanovića u Bjelovaru dugo bili u prednosti, da bi posustali u finišu. Zamećane pritom napadaju bolesti i ozljede, s čime se trener morao suočiti tijekom tjedna pripremajući svoju ekipu za večerašnji ogled. Riječani, uostalom, nisu bili kompletni niti u Bjelovaru, kada je izostao ozlijeđeni organizator igre Dino Islamović.


– Imamo dosta ozljeda od utakmice s Bjelovarom – kaže trener Riječana osvrćući se na zdravstveni bilten svoje momčadi. – Pokušavali smo se nekako skrpati za ovu utakmicu, ali se nadam da ćemo biti kompletni. Islamović je pokušao trenirati, ali još ne znamo kakva će biti situacija s njim. Kvastek i Ljevar su se pak ozlijedili protiv Bjelovara, Njegovan je imao problema tijekom tjedna.


Zadovoljni ostvarenim


Premijerligaši podijeljeni u dvije skupine današnjim utakmicama završavaju prvi krug natjecanja, poslije čega odmah počinju drugi dio. Iza riječke momčadi u dosadašnjem tijeku prvenstva dva su startna poraza, što je nadoknadila trima uzastopnim pobjedama, a nakon svega je stigao poraz na bjelovarskom gostovanju.




– Mogu biti zadovoljan dosad ostvarenim i prikazanim. Odigrali smo sasvim korektno ono što smo dogovarali, to što smo htjeli. Do izražaja je došla borbenost, iskazan je taj traženi voljni moment.


U Bjelovaru nam je bila malo smanjena rotacija igrača, malo smo stoga i pukli sa snagom. Stoga i nismo uspjeli završiti utakmicu u našu korist, ali u slučaju da večeras protiv Trogira uzmemo dva željena boda ne možemo biti nezadovoljni ostvarenim.


Igor Marijanović, kao i svaki trener, ima svoju viziju kompozicije momčadi i priželjkivanu vrstu igre koju od nje očekuje, bitno je pritom da ekipa prihvati traženo te to i ostvari na terenu.


Voljni moment


– Ono što sam tražio od igrača, to sam i dobio. Kao prvo, tu je taj željeni voljni moment, da shvatimo da bez borbenosti i pružanja maksimuma ne možemo ništa napraviti. To smo digli na neku zadovoljavajuću razinu i na temelju toga smo uzeli bodove u Varaždinu. Znači, sve pohvale dečkima za sav njihov trud i angažman na utakmicama.


Trogirani na Zamet stižu s bodom zaostatka iza svojih riječkih domaćina. U prošloj domaćoj utakmici s autsajderima iz Dubrovnika riječki su rukometaši osvojili bodove u vatrometu golova, obrana bi im ovoga puta svakako morala biti čvršća.


– Prva i osnovna želja je uzeti dva boda. No, u goste nam dolazi mlada ekipa koja je fizički jaka i koja je radila probleme Bjelovaru te im je na kraju uzela bod u gostima. Trogir je dobio i Moslavinu, tako da će to biti sve, samo ne lagana utakmica. Mi se pak moramo postaviti kao domaćini, igrati čvrsto i agresivno te probati večerašnji susret završiti u svoju korist.


Utakmicu u Centru Zamet od 18 sati vodi eminentni osječki sudački par Gubica i Milošević.