Prva liga rukometaša

Rukometaši Zameta ostvarili uvjerljivu pobjedu u susjedskom derbiju u Buzetu

Igor Duvnjak

Tin Tomljanović/S. DRECHSLER

Tin Tomljanović/S. DRECHSLER

Sastav trenera gostiju Matea Hrvatina odgovorio je na izazove, pogotovo to vrijedi za napad koji zona domaćina nije mogla zaustaviti

BUZET  – ZAMET 30:33




BUZET   Utakmica 15. kola Prve lige rukometaša – jug: Buzet – Zamet 30:33 (15:16). Dvorana u Buzetu. Suci: Cindrić, Gonzurek (Osijek).


BUZET: Draščić, Šegota, Musizza, Karaula 1, Jakac 3, Skukan, Nežić 1, Valković 10 (1), Flego 6, Črnac 1 (1), Samardžić 6, Bašić 2 (1), Dobša, Jović.


ZAMET: Zena, Krstić 3, Černeka 4, Vučko 2, Islamović, Tomljanović 13 (5), Perić, Ogurlić 1, Viskić, Kezić 2, Reljanović, Pikec 4, Golik 1, Klanac, Krapić, Perkov 3.




Isključenja: Buzet 6, Zamet 16 minuta. Sedmerci: Buzet 5 (3), Zamet 6 (5).


Rukometaši Zameta su slavili u susjedskom derbiju u Buzetu, starog dobrog istarskog rivala svladali su na njegovom terenu 33:30. Tko se opeče puše i na hladno te je nakon poraza u Dubrovniku u momčadi lidera prvenstva vladala puna mobilizacija te je isticana važnost ove utakmice. Sastav trenera gostiju Matea Hrvatina odgovorio je na izazove, pogotovo to vrijedi za napad koji zona domaćina nije mogla zaustaviti. Pritom je senjski dragulj Tin Tomljanović bio košarkaški efikasan s trinaest golova. Gosti su od početka bili u vodstvu i uz povremene padove u igri kontrolirali su situaciju.


Zamet je mnogo bolje započeo utakmicu od buzetskih domaćina, nalazeći prolaze k mreži i dobro zatvarajući prilaze svojim vratima. Gosti su u tih početnih skoro pa dvanaest minuta kapitulirali samo jednom što puno govori o djelotvornosti zone Riječana. Na drugoj strani Matija Perkov, Dario Černeka, Antonio Kezić i Dražen Ogurlić su ciklički redali golove te je prednost Zamećana narasla na 6:1. Nastavljeno je u sličnom tonu, Franko Krstić je u 17. minuti povećao razliku na 9:3, sve u jeku rijetko viđene učinkovitosti Zametove obrane. Kako se bližio odlazak na odmor, Buzet je konačno sve više pronalazio formule za pogotke, samim time je razmak među rivalima bio sve uži. Znalac Raul Valković je dvama golovima smanjio na 11:9, a gol aduta Zamećana Tina Tomljanovića omogućio im je dva gola prednosti na odmoru, 15:13.


Diskusija oko pobjednika je postala još otvorenija kada je Riječanin u Buzetu Sandro Samardžić izjednačio na 17:17. Zamet je na to reagirao i opet stvorio prednost od gola ili dva koju iskusni znalac Damir Vučko, Perkov i Tomljanović udvostručili do posljednje trećine utakmice (22:18). I do posljednjih četvrt sata igre odnos snaga nije bitnije promijenjen, sve dok Samardić i drugi riječki Buzećanin Tomislav Karaula nisu pogodili za samo 25:24 nešto više od deset minuta do kraja. Uoči završnice krenila je gostujuća serija 3:0, okončao ju je Vučko za 29:25. Uvjerljivo vodstvo uoči posljednjih pet minuta bilo je dovoljan kapital gostima za osvajanje bodova