Ždrijeb u HRS-u

Rukometaši Zameta novo prvenstvo otvaraju gostovanjem u Dubravi, a Zamećanke dočekuju Sesvete

Portal Novi list

Marin Sorić/M. GRACIN

Marin Sorić/M. GRACIN

Riječki rukometaši prvi domaći susret igraju protiv povratnika u prvoligaško društvo Metković Mehanike



RIJEKA  Rukometaši Zameta igrat će u Ligi A u novoj sezoni Paket24 Premijer lige, vijest je to sa ždrijeba Lige A i Lige B održanog u Trofejnoj sobi Hrvatskog rukometnog saveza u Zagrebu kojim su rukovodili povjerenik za natjecanje Ante Ančić i voditelj ureda za natjecanje Bojan Filipović. Zamećani će igrati u Ligi A s »drugom silom« hrvatskog rukometa, našičkim Nexeom, Varaždinom 1930, Rudarom iz Ruda, Goricom, Ribola Kaštelom i Metković Mehanikom, dok će Ligu B činiti vječiti hrvatski prvak PPD Zagreb, Poreč, Sesvete, Bjelovar, Trogir, Moslavina i Osijek.


Zamećani u prvom kolu gostuju kod Dubrave, dok će u drugom kolu, prvoj domaćoj utakmici ugostiti Metković Mehaniku, jednog od dva nova sastava u prvoligaškom društvu (drugi su KTC Križevci).


Određeni su i startni brojevi za Prvu ligu rukometašica u kojoj će u predstojećoj sezoni igrati i igračice Zameta, povratnice u elitno društvo. Prvu ligu čini 14 klubova, Zamećankama je pripao startni broj sedam pa će sukladno Bergerovim tablicama u prvom kolu dočekati na svojem parketu Sesvećanke.