Premijer liga rukometaša

Rukometaši Zameta nastavljaju borbu za ostanak: “Riječki dečki u umaškim redovima željet će se pokazati”

Igor Duvnjak

Antonio Tomaš/M. GRACIN

Antonio Tomaš/M. GRACIN

Umag dočekujemo spremni, nadamo se da ćemo osvojiti oba boda jer na domaćem parketu tri utakmice za redom nismo pobijedili i to nam je onda motiv više - kaže Antonio Tomaš



RIJEKA   Viceprvak svijeta Mateo Hrvatin i njegov dugogodišnji prijatelj Milan Uzelac, dvije hodajuće legende rukometaša Zameta, bili su jučer u Centru Zamet u vrijeme klupske presice na kojoj su riječki rukometaši najavljivali večerašnji domaći tradicionalni derbi s istarskim susjedom Umagom (18 sati) u nastavku netom započete Paket24 Premijer lige za ostanak. Pred mikrofone i kamere izašli su direktor Zamećana Vedran Babić, trener Igor Marijanović i krilo Antonio Tomaš, svi puni nada i lijepih želja uoči večerašnjeg izazovnog ispita.


– Ove sezone se igra nešto drukčijim sustavom, klubovi su se nadmetali u dvije lige sa po osam konkurenata, tri najbolja su u Ligi za prvaka, ostali u Ligi za ostanak u kojoj igra deset momčadi – podsjetio je Vedran Babić. – Mi smo ligu započeli na trećem mjestu, iza nas je itekako uspješno gostovanje u Karlovcu, a sada s druge pozicije dočekujemo Umag u utakmici koja nam je i više nego važna.


Zamećani su prije skoro tri mjeseca spustili zastor nad domaće premijerligaške predstave, sada ga podižu s konkurentima s druge strane Učke koji s pretposljednjeg mjesta ljestvice gledaju svoje drugoplasirane riječke domaćine za kojima kasne četiri boda, no ti bodovi, kao i poredak, mogu biti optička varka, jednim rezultatom razmak odmah može biti prepolovljen u izazovnoj ligi u kojoj od deset klubova dva ispadaju izravno, a druga dva najslabije plasirana igraju u kvalifikacijama.


Optička varka




– U Karlovcu smo drugi dio sezone započeli više nego zadovoljavajuće, odradili smo utakmicu onako kako smo se i dogovorili, sada nas očekuje susret na domaćem terenu – kaže trener Igor Marijanović. – Tijekom studenoga i prosinca prošle godine imali smo problema, ozljeda i bolesti te smo izgubili treću poziciju i Ligu za prvaka. Tada smo izgubili dvije utakmice na domaćem parketu, sada protiv Umažana želimo prekinuti taj niz u teškoj utakmici s klubom za koji igraju naša četiri bivša igrača. Dat ćemo pritom sve od sebe da bismo osvojili dva boda, na drugo ni nećemo pristati. Tim uspjehom olakšali bismo si nastavak prvenstva i što je ranije moguće odagnali dileme oko ostanka u ligi.


Riječki dečki


Senjska nada Tin Tomljanović, iskusniciMatija Golik, Ivan Majić te Antonio Dizdar bivši su Zamećani koji sada nose umaški dres, u postavi domaćina s puno optimizma dočekuje ih mlado krilo Riječana Antonio Tomaš i njegovi prijatelji.


– U Karlovcu smo odigrali jako dobru utakmicu, pogotovo u obrani, iako smo zbog problema bili sa suženim igračkim kadrom. Stalno smo vodili igrajući pritom svoju igru – kaže Antonio Tomaš, kozalsko pojačanje Zamećana rođeno 1990. godine. – Umag dočekujemo spremni, nadamo se da ćemo osvojiti oba boda jer na domaćem parketu tri utakmice za redom nismo pobijedili i to nam je onda motiv više. Umag je kvalitetna momačad, čuli smo da imaju nešto ozlijeđenih igrača, ali nadamo se da će svi doći i da će u dobroj utakmici bodovi ostati na Zametu. Bit će zanimljivo sa susjedima koji su od nas udaljeni tek stotinjak kilometara, a igraju i riječki dečki koji će se htjeti pokazati. Bilo bi lijepo osigurati ostanak čim je moguće ranije i riješiti se nepotrebnog stresa i grča u nastavku Lige za ostanak da možemo igrati mirnije i ne strepjeti. Tada je puno lakše nego biti pod pritiskom. Naravno, bilo bi lijepo biti i na vrhu ove ljestvice, sve to uz podršku s tribina.