Premijer liga rukometaša

Rukometaši Zameta nakon pobjede u Dubrovniku idu po bodove kod vodeće Gorice

Igor Duvnjak

Valter Matošević/Foto Arhiva NL

Valter Matošević/Foto Arhiva NL

S obzirom na ovu situaciju još ne znamo u kakvom ćemo sastavu istrčati, ali nema veze, uvijek idemo na pobjedu - govori Matija Car



RIJEKA Rukometaši Zameta kao da »žive na kotačima«, igrači trenera Valtera Matoševića na stalnoj su turneji po Hrvatskoj, nakon putovanja u Umag i Dubrovnik večeras ih očekuje gostovanje kod Gorice (19 sati). Zamećani su u Istri ostali praznih ruku u dramatičnom raspletu, ali su zato u Dubrovniku konačno pokupili sav plijen s terena, ostvarili su toliko željenu i čekanu pobjedu golom Tina Tomljanovića iz deveterca po isteku vremena.


– U Dubrovnik smo išli itekako oslabljeni, nedostajalo nam je dosta bolesnih i ozlijeđenih igrača – kaže Matija Car, crikveničko pojačanje Riječana, rođen 2002. godine, igrač koji je u pobjedu ugradio čak sedam golova uz tek dva promašaja. – Mislim na igrače iz prve postave. Zbog svega toga nije bilo pritiska, otputovali smo opušteni i dobro smo odigrali. Dubrovčane smo pobijedili našom željom i voljom. Igrali smo dobro u obrani iako nam je nedostajao Renato Sulić te još neki važni igrači. Na kraju je Tin zabio gol za pobjedu i smatramo da smo zasluženo uzeli bodove.


Nema dvojbe da je dubrovački, po Zamećane »happy end«, itekakav vjetar u leđa ovoj značajno obnovljenoj momčadi, koja je još u stvaranju kontura željene igre.




– Ovaj nam je uspjeh svakako poticaj. Dobili smo ga tek u Dubrovniku iako smo očekivali bodove protiv Umaga i nadamo se da će nam to biti vjetar u leđa za iduće utakmice.


Car je jedan od igrača koji je imao određenih problema na početku sezone, sada skuplja minute, uklopio se dobro u novu sredinu.


– Bio sam ozlijeđen do utakmice s Dubravom, prvu sam utakmicu odigrao lošije, ali su me svi u ekipi podržali. Atmosfera je povoljna, opuštena i onda mi je odmah bilo lakše igrati. Svi dečki u momčadi su me prihvatili dobro, što se tiče toga, super je.


Pred njim i suigračima je večeras visoka prepreka, vodeća Gorica, neporažena momčad koja je dosad izgubila tek jedan bod, a svladala je Zamet u Rijeci.


– Idemo probati osvojiti nove bodove. S obzirom na ovu situaciju još ne znamo u kakvom ćemo sastavu istrčati, ali nema veze, uvijek idemo na pobjedu.