Prva liga rukometašica

Rukometašice Zameta nakon iznenađujuće pobjede u Splitu protiv Osječanki priželjkuju novi uspjeh

Igor Duvnjak

Iva Tabar/Foto V. KARUZA

Iva Tabar/Foto V. KARUZA

Današnji susret u Centru Zamet počinje u 17.30



RIJEKA  Kao što se »Let 3« još od veljače, kada je pobijedio u izboru za nastup na Eurosongu, sprema nestrpljivo očekujući nastup na kontinentalnoj glazbenoj reviji, tako se i rukometašice Zameta tjednima već pripremaju za nove ispite koje žele što bolje apsolvirati ne bi li produžile prvoligaški status. Kapetanica Iva Tabar i suigračice, koje danas u derbiju začelja dočekuju Osječanke, susjede iz doljnjeg doma ljestvice, raspiruju vatru samopouzdanja pobjedama kakva je ona visoka splitska u prošlom kolu.


– U Splitu smo i sebe ugodno iznenadile, nisam baš očekivala pobjede od 9 golova razlike, da će biti tako lako – kaže Iva Tabar. – Očekivale smo čvršću utakmicu, ali smo od početka dobro ušle u susret. Odigrale smo dobro, agresivnu obranu, u napadu pametno, bez nekih srljanja, vukle smo i polukontre. Sveukupno, odigrale smo baš jednu lijepu utakmicu. Sve su igrale i dale sve od sebe, bilo je odlično.


Taj se uspjeh uklapa u lijepu sliku Zamećanki u drugom dijelu sezone, ekipa koja se do stanke nije sastala s ni jednim bodom, u nastavku je ostvarila već pet pobjeda.




– Nismo se baš nadale da ćemo u nastavku imati pet pobjeda, ali sada stvarno dobro treniramo, odaziv je stvarno odličan. Baš se temeljito spremamo, a polako nam se sve to vraća. Dajemo sve od sebe i idemo prema našem cilju, a to je ostanak u Prvoj ligi. Od ponedjeljka smo okrenute utakmici s Osijekom.


Zamećanke žarko žele uspjeh nad slavonskim gošćama, koje su im donedavno bile miljama daleko, a sada im odmiču tek tri boda.


– Očekuje nas teška utakmica, ekipa Osijeka je stvarno dobra. I njima je cilj uzeti bodove, dijeli nas tek tri boda. Stvarno bi nam puno značilo da osvojimo ta dva boda i nastavimo ići prema onome što svi želimo, a to je ostati u ligi. Bit će teško, ali spremale smo se i mislim da bismo mogle odigrati jednu dobru utakmicu s dobrom, čvrstom, agresivnom obranom kakvu smo igrale i do sada te očekujem da bi se moglo po nas dobro završiti.


Trener Riječanki Josip Štokić svjestan je važnosti današnje raspodjele bodova na Zametu, očekujući da će njegova ekipa imati pravu formulu za željeni pun pogodak.


– I do sada nam je svaka utakmica bila bitna, a ova je možda čak i najvažnija u dosadašnjem dijelu natjecanja. Izborili smo jedan svojevrsni »finale« ovog uspješnog dijela prvenstva. Mislim da je ovo utakmica u kojoj možemo potvrditi i bodove i kandidaturu za ostanak u Prvoj ligi. Ima, istina, još puno kola do kraja, ali Osijek je ekipa koja nam je blizu i eventualnom pobjedom možemo ih kasnije preskočiti. Bodovi su nam izuzetno važni, ali nam je prije svega bitna igra, roster te spremnost igračica. Ima još utakmica do kraja i trebale bismo još uvijek napredovati u nekim elementima da bismo bili prava prvoligaška ekipa.


Današnji susret u Centru Zamet počinje u 17.30.