Premijer liga rukometaša

Rukometaši Zameta nakon dva poraza traže protiv Bjelovara prvu pobjedu ove sezone

Igor Duvnjak

Matija Starčević/Foto Arhiva NL

Matija Starčević/Foto Arhiva NL

Nema tu puno filozofije, ti su nam porazi dosta smanjili samopouzdanje, ali sada se protiv Bjelovara moramo dići - kaže Matija Starčević



RIJEKA Rukometaši Zameta nalaze se u procjepu između dvaju startnih poraza, domaćeg protiv Gorice i gostujućeg u Sesvetama, te svog trećeg nastupa, večerašnje domaće utakmice s Bjelovarom (19 sati). Momčad se polako kompletira, trenirali su Mrakovčić, koji se vraća nakon ozljede nosa, te Tomljanović, koji je imao problema s gležnjem. Trebali bi se naći u sastavu koji planira osvojiti prve premijerligaške bodove.


– Sezonu smo otvorili dosta loše – kaže mladi lijevi bek Matija Starčević. – Nema tu puno filozofije, ti su nam porazi dosta smanjili samopouzdanje, ali sada se protiv Bjelovara moramo dići, trebali bismo uzeti dva boda i izvući se iz ove male krize.


U prošlom domaćem nastupu, prilikom susreta s Goricom, Zamećani su uspjeli odigrati jedno dobro poluvrijeme, što nije bilo dovoljno za pun pogodak. Jasno je da večeras trebaju odigrati cijelu utakmicu na višoj razini da bi mogli razmišljati o uspjehu.




– Protiv Gorice smo odigrali dobro, bilo je malo tečnije, a u drugom poluvremenu je došlo do raspada u obrani, nije se znalo gdje je tko i tko što radi i tako je završila utakmica.


Naravno da je u rukometu taktika jako bitna, kao i zajednički rad momčadi, kako u obrani, tako i u napadu.


– Ovog smo tjedna jako dobro radili, jako dobro smo se svi uskladili, počeli smo raditi po planu, dogovaramo se tko što radi, sve se zna. Protiv Bjelovara »idemo na glavu« i očekujermo dva boda, tu nema dvojbe.


Riječani pritom teže brzom, agresivnom rukometu, težnje, međutim, treba ostvariti na parketu.


– Naša bi igra trebala biti brza, stvaranje polukontri da bismo zabili što više lakih golova. Naravno da je težnja i čvrsta obrana.


Riječani cijene svoje goste, no misle ih nadmašiti.


Bjelovar je iskusna ekipa. Imaju iskusne igrače koji su dosta toga prošli. Moramo biti dosta strpljivi u u obrani i ne nasjedati na neke njihove finte. Moramo odigrati obranu onako kako znamo i mislim da će sve biti u redu. Normalno da očekujemo bodove, a sada sve ovisi kako ćemo ući u utakmicu, hoćemo li biti sto posto unutra, ali ponavljam, bodove svakako očekujemo. Složni želimo do bodova, u našem taboru vlada optimizam – zaključio je Starčević