Premijer liga rukometaša

Rukometaši Zameta na Trsatu protiv Varaždina žele nastaviti putem prema Ligi za prvaka

Igor Duvnjak

Damir Vučko/Foto Arhiva NL

Damir Vučko/Foto Arhiva NL

Ovo će biti potpuno drugačija utakmica nego u Varaždinu, ali mi igramo kod kuće. Dobro smo se pripremili i vjerujem da ćemo uz pravu borbenost i zalaganje doći do pobjede - kaže Damir Vučko



RIJEKA Svi riječki rukometni putevi danas ne vode na Zamet, već na sasvim suprotno, ono istočno brdo, na Trsat gdje Zamet u okviru Paket24 Premijer lige ugošćuje Varaždin 1930 (18 sati). Razlog je za riječke prilike sasvim prozaičan, također i poslovičan, dvorana na Zametu gdje Zamećani inače treniraju i igraju je – zauzeta. Time donekle padaju u vodu nedavne tvrdnje da Zamet ima dvoranu na raspolaganju 24 sata na dan, već nekoliko puta ove sezone rukometašice i rukometaši morali su ustupiti mjesto nekom drugom. Trener Igor Marijanović je održao trening u Dvorani mladosti, svojevremeno itekako dobro znanom parketu prethodnika Zamećana, od kojih su se neki ipak naigrali na Trsatu.


– Još kada sam počeo trenirati s prvom ekipom, trenirali smo na Trsatu – prisjeća se efikasno iskusno krilo Riječana Damir Vučko. – Međutim, ukupno gledajući, bitno je ono što radimo na terenu, na treningu. Svaki trening ima svoj smisao i točno određene stvari u pripremama za utakmicu.


Zalaganje


Vučko je među predvodnicima mlade ekipe koja je tiho ulazila u premijerligaško natjecanje, unatoč izostanku bombastičnih najava Zamećani su pobjedama na svom terenu uz dva gostujuća puna pogotka na viskom trećem mjestu svoje skupine. Navijače su ugodno iznenadili, pitanje je jesu li to očekivali.




– S obzirom na to da pred nas nisu bili postavljani neki ciljevi na početku sezone te također s obzirom na jako puno promjena u ekipi, mislim da je sve što smo ostvarili do sada jako velik uspjeh. Sada smo svojim rezultatima došli u situaciju da sami odlučujemo o svojem plasmanu u Ligu za prvaka. Među nama postoji velika želja i htijenje svih igrača da dođemo do tog cilja.
Zamećani su očito odoru počeli pravilno zakopčavati, od prvog dugmeta, da bi djelovali skladno kroz ovu sezonu.


– Momčad se posložila na način da jednostavno dobro funkcioniramo i izvan terena i na terenu. Također je izraženo htijenje, zalaganje na treninzima, na utakmicama je isto tako na jako visokoj razini i onda kada svaki pojedinac pruži svoj maksimum te se sve na ovaj način uklopi u jednu ekipu, tada sve izgleda zbilja jako lijepo.


Četiri kola


Pred Damirom i ostalim društvom Zamećana je delikatna utakmica s Varaždincima koje je Zamet nadigrao i pobijedio na njihovom terenu. U duelu izravnih konkurenata za Ligu za prvaka domaćini odmiču za bod, ali gosti imaju jednu utakmicu manje.


– U Varaždinu smo ih pobijedili, ali oni su prije dva kola promijenili trenera. Pogledali smo malo njihove igre u prošle dvije utakmice, igraju malo drugačije nego prije, rekao bih čak i bolje nego prije. Ovo će biti potpuno drugačija utakmica nego u Varaždinu, ali mi igramo kod kuće. Dobro smo se pripremili i vjerujem da ćemo uz pravu borbenost i zalaganje doći do pobjede.


Zamećani »imaju servis«, u preostala četiri kola sami odlučuju o ostvarenju snova oko Lige za prvaka.


– U iduća tri kola možemo osigurati Ligu za prvaka. Mislimo to na način da pobijedimo u domaćim utakmicama te na gostovanju u Dubrovniku. Ali ne razmišljamo na taj način, nego se pripremamo utakmicu po utakmicu. Nadamo se da ćemo uspjeti, da ćemo na način kako smo igrali do sada, doći do tog cilja.


 


Elektrotehnika i rukomet

Damir Vučko rođen je 1990. godine, svjetski juniorski prvak 2009. godine dobro je spojio sport i studij, diplomirao je elektrotehniku, nakon čega se zaposlio u struci.


– Završio sam Tehnički fakultet, smjer elektrotehnike, ocjena je bila, ajmo reći, jedna čvrsta četvorka prema petici. Uz sve sportske obaveze to je jako dobra ocjena. Zaposlen sam u struci već punih šest godina, od toga četiri godine igram rukomet uz posao.