Prva liga rukometašica

Rukometašice Zameta na otvaranju povratničke prvoligaške sezone dočekuju kvalitetne Sesvećanke

Katarina Blažević

Drago Žiljak/A. KRIŽANEC

Drago Žiljak/A. KRIŽANEC

Dakako da je današnja utakmica od velika značaja jer se želimo kao povratnici pokazati na samom startu u najboljem svjetlu - rekao je trener Žiljak



 RIJEKA Nakon tri godine elitni se rang hrvatskog ženskog rukometa ponovo vraća na Zamet. U povratničku će prvoligašku sezonu igračice trenera Drage Žiljka kročiti današnjim susretom (19 sati) sa Sesvetama na domaćem terenu.


– Dakako da je današnja utakmica od velika značaja jer se želimo kao povratnici pokazati na samom startu u najboljem svjetlu. Dobro smo se pripremili i pokazat ćemo da smo u najboljoj formi. Ono što je važno jest da igramo protiv Sesveta koje su ozbiljna i kvalitetna ekipa, ali ako ćemo se kući bojati, onda ništa ne bi imalo smisla – kaže trener Drago Žiljak, trener rukometašica Zameta.


U odnosu na prošlu sezonu, u klubu više nema Katje i Ive Mikolić, dok naredne sezone neće igrati niti Silvija Masnić, koja je trudna. Ali zato se ovoga ljeta vratila iskusna Kristina Plahinek, stigla je i Kika Vrkljan, dok u ekipi ima i nekoliko mladih perspektivnih reprezentativki.




– Želimo odigrati kvalitetnu utakmicu i donijeti novu energiju, ova mladost koja je prisutna i ima svoj potencijal jedva čeka pokazati sve svoje vrijednosti i kvalitete. Vidjeli smo što je bilo dobro kroz pripremne susrete, a ono što je loše smo pokušali i nadam se uspjeli ispraviti. Cilj je skupljati bodove na startu, uvijek kažem da je start bitan, pogotovo kad je raspored takav da igramo na našem parketu i vjerujem da će nas doći podržati i naši vjerni simpatizeri, koji su se zaželjeli najvišeg ranga.


Sesvete su prošlu sezonu završile na sredini prvoligaške ljestvice, ali na Zametu sigurno nikome neće biti lagano. Trener Zamećanki danas jedino neće moći računati na vratarku Miju Mraković, koja je pozitivna na koronavirus.


– Idemo iz kola u kola igrati dobro, ostaviti srce na parketu i onda se nadamo da će nas i sreća pomaziti – zaključuje Žiljak.