Premijer liga rukometaša

Rukometaši Zameta moraju dobiti u Vinkovcima ako žele u Ligu za prvaka

Igor Duvnjak

Tin Tomljanović/Foto Arhiva NL

Tin Tomljanović/Foto Arhiva NL

Idemo i u Vinkovcima sa željom da pružimo svoj maksimum i ostvarimo uspjeh, kao što pristupamo i svakoj utakmici - kaže srednji bek Zamećana Tin Tomljanović



RIJEKA Rukometaši Zameta uoči večerašnjeg nastupa u Vinkovcima kod Spačve i u jurnjavi za tako često spominjanom Ligom za prvaka su »ni na nebu ni na zemlji«, kalkulacije govore kako samo pobjeda održava žar nade za dohvaćanje tog četvrtog mjesta. Zamećani su šesti s 13 bodova, a četvrtoplasirana Gorica udaljena je pet bodova. Kalkulacije govore kako za ostvarenje cilja Riječani do kraja ovoga drugog dijela sezone ne bi smjeli izgubiti niti jednu utakmicu, nadajući se da će Gorica tri puta negdje pogubiti bodove. To bi bio rasplet po Zamećane ružičastog scenarija, priče u kojoj nakon pohoda na Vinkovce dočekuju Dubravu, gostuju potom u Poreču kod lidera i u zadnjem kolu dočekuju Umag.


Tjedan je stoga bio iskorišten za lociranje slabosti iz utakmice Dubrovčanima, koje se večeras ne smiju ponoviti u Vinkovcima, u duelu sa Spačvom koja je smještena na začelju ljestvice, ali je sposobna mnogima pokvariti planove.


– Idemo i u Vinkovcima sa željom da pružimo svoj maksimum i ostvarimo uspjeh, kao što pristupamo i svakoj utakmici – kaže srednji bek Zamećana Tin Tomljanović. On i suigrači su i dalje lišeni pomoći ozlijeđenog Nikole Njegovana. – U ovoj ligi nema niti jedne lagane utakmice. Spačva je jako neugodan suparnik. Imaju jako dobru ekipu i nije mi jasno kako su oni sakupili tako malo bodova. Nema druge, moramo ići »na glavu«, nadam se da ćemo uspjeti.




Utakmica u Vinkovcima počinje u 19 sati.