Premijer liga rukometaša

Rukometaši Zameta i protiv Spačve žele nastaviti niz pobjeda: “Vinkovčani će se doći vaditi…”

Igor Duvnjak

Valter Matošević/Foto Arhiva NL

Valter Matošević/Foto Arhiva NL

Spačvu sam vidio među sigurnim prvim četirima ekipama u ovoj Paket 24 Premijer ligi - rekao je trener Valter Matošević



RIJEKA Riječke domaćice vole nalete bure jer ako ništa drugo, osuše im oprano rublje na čistom zraku bolje nego neki moderni strojevi, sve prisutnije sušilice.


Isto se tako rukometaši Zameta raduju dvjema pobjedama koji su bolje od bure osušili vlagu neraspoloženja i zabrinutosti koja se u njihovu taboru taložila porazima na startu premijerligaškog natjecanja.


Uoči večerašnjeg ugošćavanja vinkovačke Spačve, dvije su pobjede donijele toliko željeno razvedravanje, opustile su malo momčad koja je, kao i proteklih sezona, opet u stvaranju s obzirom na tradicionalne mnoge promjene u sastavu, novo je samo to da ima mnogo novoga.


Prijelomnica




Prvo uspjeh u Dubrovniku, a onda i uvjerljivi pun pogodak na gostovanju kod Gorice, jedne od najcjenjenijih premijerligaških postava, razvedrio je misli Zamećana, koji uz sav oprez, ali s manje grča očekuju ovaj domaći ispit sa slavonskim gostima.


– U svakom slučaju, lakše se diše. Već sam i ranije govorio da nam je neka prijelomnica bila utakmica u Umagu, gdje smo izgubili stvarno nesretno – kaže trener Zamećana Valter Matošević, koji nije vodio momčad u Velikoj Gorici zbog samoizolacije, no večeras će biti na klupi, za kormilom. – Nakon toga smo u Dubrovnik putovali stvarno itekako oslabljeni, a uz to se tamo vidjelo da su Dubrovčani vrlo kvalitetna ekipa. To govore i njihovi rezultati, naročito oni kod kuće. Odigrali smo odličnu utakmicu, igrači su dali maksimum, bili su puni želje za dokazivanjem i na kraju smo pobijedili. Šlag svega je pobjeda nad Goricom u gostima. Tamo smo uistinu kontrolirali cijelu utakmicu, odigrali smo jedan fenomenalan susret te smo zbilja zasluženo pobijedili.


Zamećani su bez ozlijeđenog Matije Starčevića, rešetaju ih stalno bolesti i ozljede.


– Treba razumjeti te igrače, naporno je, a ritam igranja subota – srijeda zahtijeva određenu pripremu, velik profesionalizam i širok sastav igrača. Bit će, nažalost, ovakvih problema, ali ispred nas su još dva tjedna, čeka nas pet susreta. Prvo igramo sa Spačvom, onda sa Sesvetama dvije domaće utakmice. To su nam ključni susreti, pokušat ćemo, naravno, odigrati ih što bolje i potvrditi ono što smo dosad napravili. Naime, u slučaju bilo kakva kiksa ništa nam neće značiti ove dvije pobjede nad Dubrovnikom i Goricom. Znači, fokus je sada na ovom prvom susretu sa Spačvom.


Fenjeraši


Vinkovčani su na začelju premijerligaške kolone, no trener Zamećana ih itekako respektira.


– Spačva je jedna itekako iskusna i dobra ekipa. Da mi je netko na početku sezone kazao da će se nalaziti na sadašnjoj poziciji, rekao bih da je to jednostavno nemoguće. Spačvu sam vidio među sigurnim prvim četirima ekipama u ovoj Paket 24 Premijer ligi, ali tako je, kako je. Ne znam što se događa kod njih, ali sigurno je da će se doći vaditi ovdje zbog ovih poraza koje su zaredali kod kuće. Moramo biti pravi i tu potvrditi pobjedu nad Goricom.


Utakmica počinje u 19 sati.