Nastavak sezone

Rukometaši Zameta i Kozale ovoga vikenda nastavljaju s natjecanjem u Prvoj ligi – jug

Igor Duvnjak

Mateo Hrvatin/Foto M. GRACIN

Mateo Hrvatin/Foto M. GRACIN

Kozala je značajno pojačala sastav s nekoliko poznatih imena s kojima planira odsukavanje s dna ljestvice i ostanak među prvoligašima



RIJEKA Okončana je stanka za pripreme, rukometaši otvaraju natjecanje u Prvoj ligi – jug. S riječkih brežuljaka različito gledaju na nastavak utrke, Zamet je na čelu s tri boda više od Umaga i sanja povratak u Paket24 Premijer ligu, Kozala je na začelju s tri boda i nada se ostanku u ligi.


– Stvarno smo dobro radili na pripremama, sutra nam od 17 sati na Zamet stiže Dubovac, kod kojeg je prva utakmica bila dosta ratnička. Sličnu očekujemo i sada, ali igramo kod kuće, znamo što nam je cilj – kaže trener Zameta Mateo Hrvatin. – Spremamo se prvenstvo otvoriti pobjedom. Na okupu su svi osim Dizdara te Vučka, koji je u fazi rehabilitacije, ali nadamo se da će sutra zaigrati. Uglavnom, želje su nam zadržati čelnu poziciju na ljestvici i na kraju prvenstva radovati se povratku u Premijer ligu. To nam je cilj još od početka prvenstva.


Kozala je značajno pojačala sastav s nekoliko poznatih imena s kojima planira odsukavanje s dna ljestvice i ostanak među prvoligašima.




– Pripreme smo odradili jako dobro, a pojačali smo se premijerligaškim igračima – kaže trener Kozale Toni Brajković, koja sutra od 18 sati ugošćuje Hrvatski dragovoljac. – Došli su nam Karlo Devčić, Marko Mrakovčić i Antonio Tomaš. Ovako značajno pojačani u dobro odrađenim pripremama smo i odigrali nekoliko trening utakmica. U tim susretima se odmah vidjelo da je ovo jedna potpuno druga priča. Mladi koji su igrali u prvom dijelu s ova tri iskusnija, a ipak mlada igrača, sliče na pravu ekipu. Možemo ozbiljnije krenuti u utrku. Pobjede nam neće izmicati u 52., 53. minuti u kojima smo izgubili dosta utakmica. Ozlijeđen nam je jedino kapetan Juričević i očekujemo njegov oporavak. Zadovoljan sam odnosom i fokusiranjem na rad u pripremnim utakmicama, očekujem da tako bude i sutra. To su nam, naime, već bodovi spasa s izravnim konkurentima, očekujem ispunjene tribine. Ljubitelji Kozale i riječkog rukometa zaželjeli su se utakmica. Uvjeren sam da će ovo biti dobra priča, da ćemo zadržati prvoligaški status i da ćemo se svi radovati u svibnju – zaključio je Brajković.