Premijer liga rukometaša

Rukometaši Zameta doživjeli očekivani poraz u Našicama, Tomaš zabio 11 golova

Igor Duvnjak

Marko Mrakovčić/Foto Arhiva NL

Marko Mrakovčić/Foto Arhiva NL

Nekadašnji Kozalčanin, reprezentativac Halil Jaganjac i ostali aduti iz slavonske momčadi su samo potvrdili da na terenu neće biti imalo ravnopravnog dijaloga oko bodova

NEXE – ZAMET 37:26




NAŠICE Utakmica 2. kola Paket 14 Premijer lige rukometaša: Nexe – Zamet 37:26 (18:11). Dvorana u Našicama.


NEXE: Kuzmanović, Mileta 1, Vejin 5, Car, Greganić 3 (1), Vida, Manci Miličević 3, Blažević, Velkavrh 1, Severec 5, Godec 4 (1), Moslavac 7, Tomić, Jaganjac 2, Kavčić 1, Pribetić 6.


ZAMET: Vučko, Grbac, Ljevar 1, Njegovan 1, Milih, Islamović 1, Sorić, Tomaš 11 (5), Smokrović, Viskić, Mrakovčić 5, Devčić 4, Pike 1, Kvastek 2, Perkov.




Isključenja: Nexe 8, Zamet 8 minuta. Sedmerci: Nexe 3 (2), Zamet 7 (5).


Golijadu rukometaša Nexea protiv mladih Zamećana bilo je lakše prognozirati kroničarima nego sinoptičarima ovu južinu i naoblačenje s kišom na Sjevernom Jadranu. Nekadašnji Kozalčanin, reprezentativac Halil Jaganjac i ostali aduti iz slavonske momčadi su samo potvrdili da na terenu neće biti imalo ravnopravnog dijaloga oko bodova. Gosti su poveli 2:1 na samom otvaranju golom Kvasteka, no Nexe je snažno uzvratio dugometražnom serijom, s teniskih 6:0. U desetoj minuti kod 7:2 bilo je sasvim izvjesno u kojem ide nadmetanje dvaju očito neravnopravnih suparnika.


Domaći stroj za golove je nastavio raditi nesmanjenim ritmom i u 18. minuti Pribetić je povećao razmak golom za 11:4. Na drugoj strani riječki gosti su teško nalazili prolaze kroz slavonsku zonu. Nexe se tada zadovoljio uvjerljivom preednošću, koju je samo nastavio održavati do odlaska na odmor. U istim je gabaritima i dobar dio nastavka u kojem su favoriti mirno plovili sa šest do osam golova pred košarkaški efikasnim Antonijom Tomašem i ostalim Zamećanima. U finišu Nexe je samo dodao nešto više gasa i još više odmakao od Zameta za konačnih 37:26.