Imperativ pobjede

Rukometaši Zameta dočekuju Varaždin: “Spremali smo se za ovu utakmicu kao da je svjetsko prvenstvo…”

Igor Duvnjak

Mateo Hrvatin/Foto V. KARUZA

Mateo Hrvatin/Foto V. KARUZA

Budemo li ispoštovali sve dogovore i ako nam pristup utakmici bude pravi, tada ne bi trebalo biti problema - tvrdi trener Mateo Hrvatin



RIJEKA  Za mladu ekipu rukometaša Zameta i njihovog trenera Matea Hrvatina posljednjeg dana ovog mjeseca »čvorovi dolaze na češalj«. U nedjeljno im predvečerje u goste dolazi Varaždin.


– Kada je riječ o našem raspoloženju te uopće atmosferi u ekipi, sve je to dobro, s obzirom na našu situaciju – kaže Mateo Hrvatin, nekadašnje reprezentativno ime, koji je preuzeo momčad neposredno uoči početka prvenstva. – Moram biti zadovoljan s time kako treniramo, dečki dobro rade. Spremali smo se za ovu utakmicu kao da nam je to svjetsko prvenstvo. Na nama je sada pokazati se poslije ovog crnog niza, rasporeda koji je za nas bio stvarno katastrofalan. Pred nama je pak sada razdoblje u kojem imamo priliku pokazati sve ono što smo radili te osvojiti te prve bodove, a onda ćemo vidjeti što i kako dalje. Pritom sam jedino siguran da ćemo dati sve od sebe. Jasno, ako to bude tako, onda bi bodovi trebali ostati na Zametu.


U Zametu su se načekali bodova, počinje delikatna »operacija ostanak« uoči koje za sobom imaju svih šest startnih poraza. Gosti stižu na Zamet sa 4 osvojena boda.




– Naglašavao sam i naglašavam, ponavljam »obrana, obrana i samo obrana«. Time moramo dati podršku našim golmanima. Želja nam je da iz te i takve obrane postignemo što više brzih i lakih golova, nakon toga se treba odmah brzo vraćati u obranu. Moramo biti agresivni, isto tako i čvrsti, pravovremeni. Budemo li ispoštovali sve dogovore i ako nam pristup utakmici bude pravi, tada ne bi trebalo biti problema.


Utakmica na Zametu počinje u 17 sati.