Premijer liga rukometaša

Rukometaši Zameta dočekuju Dubravu, Riječani se okreću Ligi za ostanak

Igor Duvnjak

Valter Matošević/Foto Arhiva NL

Valter Matošević/Foto Arhiva NL

I nama je to jako bitna utakmica jer želimo zauzeti što bolje mjesto u Ligi za ostanak - kaže trener Riječana Valter Matošević



RIJEKA Šanse mlade ekipe rukometaša Zameta za plasman u Ligu za prvaka Paket24 Premijer lige visjele su o tankoj niti koja je pukla prošlog vikenda u Vinkovcima u utakmici sa Spačvom te riječke rukometaše nakon okončanog redovnog dijela premijerligaškog natjecanja očekuje nadmetanje u Ligi za ostanak. To je realnost i nema osvrtanja, život ide dalje. Zamećani su u nastavku nadmetanja za Kup nadigrali Rudar u Labinu, a večeras u borbi za bodove u elitnom razredu hrvatskog rukometa dočekuju zagrebačku Dubravu.


– Ukupno gledano, u Labinu je bilo dobro, pobijedili smo – kaže trener Zamećana Valter Matošević. – Odigrali smo na određenoj razini, bilo je tu dobrih trenutaka, no opet smo imali malu crnu rupu i bili smo bezidejni, ali cijelu smo utakmicu imali pod kontrolom. Ostvarili smo pobjedu, a pritom smo isprobavali neke stvari u igri. Utakmica u Labinu nam je bila određena uvertira za ono što nas očekuje večeras s Dubravom. U svakom slučaju, ova utakmica u Kupu nam je odlično došla. Osim toga, najbitnije je da se nitko nije ozlijedio, sve je dobro prošlo, a pritom su svi igrali, što je također vrlo bitno.


Zamećane u regionalnom Kupu očekuje još finalna utakmica sa Senjom, a pobjednik će se plasirati u šesnaestinu finala Kupa. Pred Riječanima je sada teška premijerligaška zadaća s kvalitetnim gostima, s momčadi koja se grčevito bori za plasman u Ligu za prvaka. Susret je itekakvog značaja jer i domaćinima trebaju bodovi budući da će se prema konačnom poretku bodovi prenositi u Ligu za ostanak.




– Dolazi nam kvalitetan suparnik. Gostima puno znači ova utakmica jer ako izgube bodove u Rijeci opraštaju se od Lige za prvaka u kojoj igraju dugi niz godina. S druge strane, i nama je to jako bitna utakmica jer želimo zauzeti što bolje mjesto u Ligi za ostanak. Stoga će to biti zanimljiva utakmica, riječ je o kvalitetnom gostu s dobrim igračima. Na nama je odigrati pravu mušku utakmicu. Tu prvenstveno mislim na agresivnu, zgusnutu obranu, da budemo zgusnuti prema lopti. U napadu trebamo igrati pametno, ne smijemo srljati i imati nekontrolirane šuteve i slične pogreške, sve kako gostima ne bismo dozvolili brzu tranziciju u kojoj su u načelu i najjači.


Njegovan je još ozlijeđen, ostali su u stroju, sastav nam je isti kao i u prethodnim utakmicama.


Utakmica na Zametu večeras počinje u 19 sati.