Prvoligaški rukomet

Rukometaši Zameta dočekuju Bjelovar, a rukometašice Murvice čakovečki Zrinski

Igor Duvnjak

Marin Sorić, vratar Zameta/Foto Arhiva NL

Marin Sorić, vratar Zameta/Foto Arhiva NL



RIJEKA Rukometašima Zameta u nastavku premijerligaškog natjecanja dolaze gosti iz grada rukometa, Bjelovara. Bjelovarčani, čiji su davni slavni prethodnici bili prvaci Europe, u novom izdanju su povratnici u elitno hrvatsko rukometno društvo i za sada se nimalo ne ustručavaju u višem rangu. Za sobom imaju devet osvojenih bodova u sedam nastupa, što ih je smjestilo u više predjele poretka ispred svojih zametskih domaćina. Zamećani su najavili utakmicu uobičajenom klupskom pressicom na kojoj su pred novinare izašli direktor kluba Vedran Babić, team menager Boris Konjuh i vratar Marin Sorić, koji je iz utakmice u utakmicu svje uspješniji, toliko da je jedna od okosnica momčadi trenera Riječana Valtera Matoševića.


– Stiže nam momčad Bjelovara koja je ove sezone ušla u Paket 24 Premijer ligu – rekao je Vadran Babić. – Poznajemo se s njima, igrali smo međusobno tijekom priprema na turniru u Crikvenici. Bjelovar je, istina, tada pobijedio, no mi smo u tom susretu dosta rotirali našu momčad. Bjelovar se za sada pokazao najugodnijim iznenađenjem prvenstva, u ovih sedam kola je uspio ostvariti četiri pobjede i jedan remi. Mi smo se pak do sada pokazali kao izrazito domaćinska ekipa, doma teško gubimo bodove, praktički nikako, ali isto tako u gostima ne dolazimo do njih. Naš vratar Marin Sorić ima kontinuitet dobrih obrana, puno donosi našoj ekipi, vidi se plod njegova dugog rada s Valterom Matoševićem. Protiv Gorice je tako imao čak 17 obrana, u nekim drugim susretima je ostvarivao izrazito bitne obrane.


Rukometašice Murvice nastavljaju prvoligašku utrku večerašnjom utakmicom s čakovačkim gošćama iz Zrinskog (18 sati). Za kapetanicom Anom Debelić i suigračicama je dosadašnji prazan hod tijekom proteklih osam kola u kojima su se suparnice, od kojih su mnoge bile izrazite favoritkinje, uspjele nametnuti igračicama trenera Nikole Čupića.




– U ovim proteklim kolima smo imale dosta težak raspored – konstatirala je Ana Debelić. – Uglavnom smo do sada igrale s ekipama koje su u vrhu ljestvice. Možda smo pritom i primile malo previše golova. Recimo, dobro bismo odigrale prvo poluvrijeme, ali poslije bi se vidio taj pad u drugom dijelu igre. Sada tu napetost i brzopletost u drugom poluvremenu pokušavamo malo smanjiti, a uspijemo li to dovesti u red, mislimo da bismo mogle ostvariti prvu pobjedu.