Paket 24 Premijer liga

Rukometaši Zameta derbijem otvaraju novu sezonu: “Gorica je druga ekipa PPD Zagreba…”

Igor Duvnjak

Valter Matošević/Foto Arhiva NL

Valter Matošević/Foto Arhiva NL

Moramo pokušati doći do bodova koji bi nam puno značili za daljnji tijek prvenstva - kaže trener Valter Matošević



RIJEKA  Rukometaši Zameta večeras u 19 sati otvaraju sezonu Paket 24 Premijer lige u Centru Zametu derbijem protiv Gorice, okončavajući tako dugo razdoblje priprema i trening utakmica.


– Davno je bio 10. kolovoza kada smo startali. Bilo je i seljakanja po dvoranama, na to smo već navikli, nisu bile u funkciji školske dvorane, a i drugi sportaši moraju trenirati. Dobro smo iskoristili pripremno razdoblje. Redizajnirana momčad? To je neminovnost, svake godine je to »opet nanovo«, igrači odlaze i dolaze. Izgubili smo trojicu iz prve sedmorke, došlo je pet novih koji su se dobro uklopili, a nije lako sve posložiti preko noći, treba vremena. Nadam se da će leći sve na mjesto, doći na svoje – kaže trener Riječana Valter Matošević.


Ambicije trenera, igrača i vodstva su opet okrenute k Ligi za prvaka.




– Cilj je malo opširan pojam, čim je netko sportaš gravitira čim boljem rezultatu i svojoj što boljoj prezentaciji, ali tu postoji i realnost. Idemo utakimicu po utakmicu težeći uspjehu, valja težiti čim boljoj prezentaciji, a rezultat tada neće izostati, Mi smo svake godine »tu negdje«, vrijeme je da nas sreća nagradi s nekim bodom ili golom više, a sreću treba isprovocirati borbenošću, zalaganjem. Bio bih zadovoljan s Ligom za prvaka, no tu ima klubova koji su se itekako pojačali, počev od Spačve, tu je iskusni Bjelovar, pojačeno Sesvete, Dubrava, Gorica, mi, Poreč, iznimno iskusan… Sezona će biti jako zahtjevna, do posljednjeg kola se ništa neće znati.


Zamećani itekako cijene goste iz Gorice.


– To je jako teška utakmica, oni su druga ekipa PPD Zagreba za koji su igrali Klarica, Srna, Ćavar. Gorica je odlična momčad s iskusnim golmanom Sladoljevim, koji u ovoj Premijer ligi radi razliku. Ovo je prvo kolo, te prve utakmice znaju i usmjeriti sezonu. Moramo pružiti sve i pokušati doći do bodova koji bi nam puno značili za daljnji tijek prvenstva. Obrana je od pamtivijeka bila Zametov forte, očekujem da bude i sada. Ima i ozljeda, Mrakovčića i Zareva sigurno neće biti u sastavu, ne znamo hoće li igrati Tomljanović.