Prinova iz Crikvenice

Rukometaši Zameta angažirali Matiju Cara, nadareno desno krilo iz Mornar Crikvenice

Igor Duvnjak

Matija Car/www.crikva.hr

Matija Car/www.crikva.hr

Zamet bi želio i pojačanje na mjestu lijevog vanjskog igrača, ali ne spominju se još imena



RIJEKA Matija Car na desnom krilu riječkog premijerligaša – tako bi trebala glasiti posljednja novost iz redova rukometaša Zameta u zrakopraznom prostoru nakon sezone naprasno prekinute radi pandemije koronavirusa i u očekivanju one iduće, prije nove utrke u Paket 24 Premijer ligi. Dolazak Cara u klub nije još, istina, službeno definiran potrebnom »papirologijom«, ali ga se može smatrati za praktički gotovu stvar. Razgovori vodstva Zamećana, koji s njim traju već neko vrijeme, dali su ploda, toliko da je on već odradio prvi trening s momčadi trenera Valtera Matoševića, koja je nakon duge prisilne pauze već neko vrijeme na okupu i vježba u zametskoj dvorani.


Iz vodstva riječkog kluba poručuju kako je dogovor praktički već postignut, treba ga još sasvim definirati i onda naravno obaviti potpisivanje ugovora. Matija Car, igrač crikveničkog prvoligaša Mornara Crikvenice, inače je igrač koje dosta obećava. Riječ je o mladom nadarenom desnom krilu, kadetskom reprezentativcu koji se dokazao u konkurenciji u kojoj je do sada igrao, sada bi dolaskom u Rijeku trebao načiniti korak naprijed u višem razredu hrvatskog rukometa. U ovoj situaciji riječkog kluba njegovo je dovođenje itekako dobrodošla činjenica za momčad Zamećana nakon što je postava ostala bez dugogodišnjeg prvotimca, nadarenog mladog reprezentativca Patrika Martinovića, koji se odlučio za inozemstvo, prešao je u ljubljanski Slovan.


Angažiranjem Cara na krilo je načinjen važan korak, ali pred Zametom je još dosta posla kojega svakako treba obaviti u prijelaznom roku, sve kako bi se popunile praznine nastale u sastavu u ovim proteklim danima. Misli se tu u prvom redu na odlazak kružnog igrača Verona Načinovića, jednog od najperspektivnijih igrača u Hrvatskoj na toj poziciji, koji je otišao u Celje, u klub u kojem je igrao njegov otac, trofejni riječki rukometaš Alvaro Načinović. Zamet mu sada nastoji pronači što bolju zamjenu, želja je angažirati jednog kružnog igrača. Osim toga, Zamet bi želio i pojačanje na mjestu lijevog vanjskog igrača. Navodno se s nekim igračima za ove dvije pozicije obavljaju razgovori i to u dobrom smjeru, ali iz uprave Zamećana još ne žele spominjati niti jedno konkretno ime, sve dok ne budu postignuti konkretni dogovori, do kojih bi navodno moglo doći u neko skorašnje vrijeme.