Nema novaca

Rukometaši Senja zbog financijskih problema odustali od daljnjeg natjecanja u Prvoj ligi – jug

Igor Duvnjak

Budući da su do odluke o odustajanju odigrali više od pedeset posto prvenstva, neće snositi sankcije ispadanja u najniži rang natjecanja, već će iduće sezone igrati u Drugoj ligi - zapad



RIJEKA Iz grada pod Nehajem je iznenadno odjeknula vijest da je RK Senj odustao od natjecanja u Prvoj ligi – jug. Razlozi su financijske prirode, Senj je, naime, imao sponzora koji ga je pratio dvije godine, minulog ljeta je bio dogovoren daljnji nastavak suradnje, a kako je ona prestala, klub je sve teže podmirivao stalne obaveze natjecanja. Ne želeći stvoriti financijske dubioze, nakon odigrane utakmice u kojoj su doživjeli poraz u 12. kolu u Rovinju, odlučeno je odustajanje od natjecanja u trenutku kada su Senjani na pretposljednjem mjestu s četiri boda i tek dvije pobjede u 12 kola.


Budući da su do odluke o odustajanju odigrali više od pedeset posto prvenstva, neće snositi sankcije ispadanja u najniži rang natjecanja, već će iduće sezone igrati u Drugoj ligi – zapad. U međuvremenu se pak sezona za prvotimce Senja neće prekidati, oni će do kraja sezone igrati za Senj II koji se natječe u Drugoj ligi – zapad.