Riječka pojačanja

Rukometaši PPD Zagreba u dva bivša igrača Zameta pronašli pojačanja za iduću sezonu

Hina

Dino Slavić/Foto Arhiva NL

Dino Slavić/Foto Arhiva NL

Riječki vratar Dino Slavić u Zagreb je stigao preko Umaga i Ademar Leona gdje je igrao u protekle tri godine



ZAGREB  Jakov Gojun i Dino Slavić nova su pojačanja za sljedeću sezonu rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb, objavljeno je u srijedu na klupskim stranicama.


Uz Filipa Ivića, golmanski dres će obući i Dino Slavić. Dino je svoje prve rukometne korake započeo u rodnoj Rijeci odakle je preko Umaga došao u Ademar Leon, gdje je već tri godine. S PPD Zagrebom je potpisao jednogodišnji ugovor počevši s 1. srpnja 2021. godine.


“Zaista sam sretan što ću biti sljedeće godine član PPD Zagreba. Mislim da mi je nakon tri godine u Ademar Leonu ovo jedan dobar iskorak u karijeri. Nadam se da ću svojim igrama te požrtvovnošću i borbenošću pridonijeti svim ciljevima koje klub ima. O glavnom treneru sam čuo samo sve najbolje dok nekolicinu igrača znam jako dobro. S nekima sam igrao u Premijer ligi, dok se s drugima poznam i privatno. Nadam se da nas u ovim čudnim i teškim vremenima za sport čeka jedna uspješna sezona”, izjavio je Slavić pri potpisivanju ugovora




Gojun je svoju seniorsku rukometnu karijeru započeo igrajući u splitskom klubu Krilnik, nakon čega se prebacuje u također drugoligaški klub Solin. Njegov rukometni put nakon toga ide preko Zameta, Siscie do Croatia Osiguranja Zagreb gdje se zadržao tri godine, osvojivši sva tri naslova kupa i prvaka države. U bogatoj karijeri je nakon toga igrao za Atletico de Madrid, PSG te posljednjih šest godina za Fuchse Berlin. Igrao je i za reprezentaciju s kojom igra finale SP-a u Zagrebu 2009. godine. Uz to srebro, olimpijsku i svjetsku broncu te srebro i bronca s europskih prvenstava zaokružuju uspjehe u nacionalnom dresu. Od pojedinačnih nagrada najzvučnija je ona iz 2010. godine kada je proglašen najboljim obrambenim igračem Europskog rukometnog prvenstva. Uprava PPD Zagreba je s Gojunom potpisala dvogodišnji ugovor, koji također počinje od ljeta 2021. godine.


“Prije svega želim zahvaliti upravi PPD Zagreba na pozivu. Drago mi je da sam opet došao u Zagreb, gdje sam i započeo karijeru. Mogu slobodno reći da mi je Zagreb bio odskočna daska prema inozemnoj karijeri. Kao klub i sredinu sam ga uvijek cijenio, bez obzira na lošije rezultate prošlih godina. Respektabilna momčad s Čupićem, Musom, Ivićem i ostalima se slaže za sljedeću sezonu, što mi se jako svidjelo i prepoznao sam ambiciju u tome. Želja mi je uvijek bila vratiti se u Zagreb i Hrvatsku, a veseli me što ću nakon jedne jake Bundeslige moći dati svoj doprinos ovom mladom Zagrebu koji uz pomoć nas nekoliko starijih može ostaviti svoj rezultatski trag. Čeka nas naporna i teška sezona, jer je EHF Liga prvaka iz godine u godinu kvalitetom sve bolja, ali ova momčad ima dobru perspektivu. Trenera Obrvana poznajem i poznam njegov stil rada. Ozbiljan je i zahtjevan te slobodno mogu reći da traži savršenstvo. Svjestan sam svega i znam da svoje znanje želim prenijeti na mlađe igrače i mlađe uzraste jer su u jednom dobrom klubu koji ih jednog dana može lansirati u najveće i zvučne europske klubove. Imam veliki motiv, želju i volju te sam siguran da uz jedan dobar radi i borbu ili kako kažemo bacanje ‘na glavu’ idemo u nove pobjede”, izjavio je Gojun