Riječki rukometni uzlet

Rukometaši Kozale u borbi za Premier ligu, subotnji derbi odredit će puno toga

Igor Duvnjak

Darko Dunato s igračima Kozale

Darko Dunato s igračima Kozale

Imamo četiri A reprezentativca na širem popisu izbornika. Jaganjac zbog operacije nije bio u fokusu, ali bili su tu i Matanović, Mrakovčić i Bećiri. Pokazali smo da znamo raditi i šteta je da okolo dijelimo igrače - kaže Darko Dunato, trener Kozalčana



RIJEKA Mlada momčad rukometaša Kozale nastavlja kontinuitet dobrih rezultata i u ovoj sezoni, toliko da se probila na drugo mjesto ljestvice Prve lige – jug, pred njom je samo Trogir koji ima tri boda više. U prošlom kolu Kozalčani su svoju petu pobjedu u sedam prvenstvenih nastupa uvjerljivo ostvarili u Trogiru.


– Imamo peh s ozljedama. Danas će naš najbolji igrač Leon Ljevar operirati križni ligament. Moj stariji sin Anton Dunato ima problema s koljenom pa nije igrao u Solinu – kaže dugogodišnji trener Kozale Darko Dunato, nekadašnji istaknuti igrač Kozale i Zameta. – Da nismo imali te dvije ozljede, vjerojatno bismo bili na samom vrhu. Ovako su ambicije možda malo manje iako u idućem kolu kod kuće igramo s Trogirom. Dobijemo li ih, prvenstvo ostaje zanimljivo, ako ne, moglo bi se reći da su oni već premijerligaši jer će odmaknuti.


U Paket 24 Premijerligu ulazi samo prvi, Kozala s ozljeđenim igračima ipak ne odustaje od zamisli o visokom plasmanu na koncu prvenstva.




– Ambicije su nam pobjedničke. U posljednjih deset godina u našem klubu je stvoreno niz igrača, Trenutno imamo četiri A reprezentativca na širem popisu izbornika. Jaganjac je, istina, nedavno operirao čeonu kost na nije bio u fokusu, ali bili su tu Matanović, Mrakovčić i Bećiri. Pokazali smo da znamo raditi i šteta je da to samo ostaje ovako i da okolo dijelimo igrače. Ambicija imamo, a koliko ćemo ih moći realizirati u ovim našim financijskim okvirima, to je teško reći. Ali, želimo biti u vrhu ove Prve lige – jug i danas, sutra napasti Paket 24 Premijer ligu. Inače, imamo dosta igrača. Uza sve te ozljede, mi i dalje trajemo i dobro igramo. Nadam se da ćemo s uspjehom odigrati i taj nedjeljni derbi, ogled između prvog i drugog na ljestvici.


Kozalčane očekuje još jedan teški ispit, pritom se nadaju da će u njihovoj dvorani i ovog puta tribine biti dobro popunjene.


– Imali smo i Rudan Labin i Senj, dvorana nam je bila dobro ispunjena. Ima gledatelja, mislim da će ih biti puno i u nedjelju. Imamo, naime, taj svoj krug naših simpatizera koji dolazi gledati naše utakmice. Problemi nas prate, ali za sada smo jači od problema. Recimo, reaktivirali smo neke unutrašnje rezerve. Vratio sam tako Polića, koji je dao deset golova u Solinu, visok je 203 centimetra. Inače, mladi Tomaš u Solinu nije igrao u nastavku jer se i on ozlijedio. Tako da ćemo možda reaktivirati Frana Bunetu. Eto, pokušavamo nešto da to bude onako kako treba.