Prva liga rukometaša

Rukometaši Kozale posustali u nastavku susreta na Gripama, Riječani su na poluvremenu imali tri gola prednosti

Igor Duvnjak

Foto Facebook RK Kozala

Foto Facebook RK Kozala

Kozalčani su tijekom tjedna dobili veliko pojačanje, povratnika iz Kaštele Antonija Maraša, čuvajući ga kao »tajno oružje« za domaćine kojima je on na koncu i napunio mrežu s 11 golova

SPLIT – KOZALA 26:24




SPLIT Utakmica 3. kola Prve lige rukometaša – jug: Split – Kozala 26:24 (10:13). Velika dvorana SC Gripe. Gledatelja 50. Suci: Maloča i Mandić (Solin).


SPLIT: Cvitković, I. Pisac, D. Pisac, Đapić, Galić 6, Hrnjić, Gabela, Duran 5, Kalebić, Pavičić 2 (1), Smoljo 4, Poparić 3, Dodig 6, Vukić, Bareta, Brkan.


KOZALA: Ćaćan, Baldo 1, Mihelić 3, Grbac 2, Đurić, Tomaš 11 (2), Devčić, Sabo 3, Kozina, Jovović, Rajič 4.




Isključenja: Split 10, Kozala 12 minuta. Sedmerci: Split 2 (1), Kozala 2 (2).


Kozalčani su u Splitu dugo prijetili domaćinima, od početnih minuta pa sve do same završnice bili su u prednosti budeći nadu kako će osvojiti prve bodove, a onda su im se nade rasplinule. Nasljednici svjetskih asova Pere Metličića i Ivana Balića, reprezentativca Ivice Maraša i ostalih iz zlatne Splitove ere, znali su bolje povući završne poteze za konačni pun pogodak 26:24.


Kozalčani su tijekom tjedna dobili veliko pojačanje, povratnika iz Kaštele Antonija Maraša, čuvajući ga kao »tajno oružje« za domaćine kojima je on na koncu i napunio mrežu s 11 golova, postigavši skoro pa polovicu pogodaka gostiju. Kozala je od početnih 3:0 stalno održavala vodstvo od tri do četiri gola razlike i čvrstom je obranom otišla na poluvrijeme s prednošću 13:10. Popravivši igru u obrani, Dalmatinci su u nastavku počeli smanjivati razmak, kada je Galić u 43. minuti izjednačio na 16:16 uz tek tri gostujuća gola u dugih 13 minuta, najavio je uzbudljivu posljednju četvrtinu utakmice.


Split je u 49. minuti ostvario i prvo vodstvo, 18:17 ali je momčad trenera Igora Marijanovića znala odgovoriti. Golovima Tomaša i Tomislava Mihelića gosti su poveli 22:21, ali su Splićani uspješnije utrčali u ciljnu ravninu, kada je Pavičić iz sedmerca pogodio za 25:22 bilo je jasno da u posljednje dvije i pol minute nema vremena za preokret.