Rukometaši Kozale na krilima vratara Dražena Sertića stigli do prve pobjede ove sezone

Igor Duvnjak

Foto Facebook MRK Kozala

Foto Facebook MRK Kozala

Znali smo da trebamo dobiti i da nam ta pobjeda treba. Digli smo se i dva su boda ostala doma - rekao je Dražen Sertić, u finišu jednostavno nesavladiv

KOZALA – BM 07 38:37




RIJEKA  Utakmica 2. kola Prve lige rukometaša jug: Kozala – BM 07 38:37 (20:18). Dvorana Dinko Lukarić. Gledatelja 300. Suci: Grubor i Katanić (Poreč).


KOZALA: Kasunić, Klanac, Perić, Balas 4, Lencović 4, Juričević 8, Šunjić 6 (2), Karabajić, Tomaš 8, Smokrović 1, Mihelić 3, Sertić, Đurić, Saraja 3, Maljavac 1, Sančanin.


BM 07: Cvitanović 1, Luketin 5, Penović 1, Čulin, Pavela 1, Bosančić 5, Ševeljević 1, Radovanović 4, Ivanišević 16 (1), Tarle, Krišto, Sučić 3, Mršić, Kažimir 1, Tadić, Šilić.




Isključenja: Kozala 10, BM 07 12 minuta. Sedmerci: Kozala 3 (2), BM 07 2 (1).


U hladnoj i burnoj kozalskoj večeri brojni su domaći navijači itekako grijali dlanove nagrađujući ono što su im prikazivali njihovi ljubimci u uzbudljivoj utakmici i vratolomnom putovanju do pobjede nad gostima iz Balić – Metličića, popularnog splitskog BM 07. Uoči dramatičnog raspleta, u kojem su domaćini zadržali bodove na Kozali, viđeno je dosta preokreta. Gosti su se, naime, bolje snašli te su u 13. minuti odmakli na prijetećih 15:10, puneći riječku mrežu. Bilo je to dovoljno upozorenje efikasnom Antoniju Tomašu i suigračima, a baš je Antonio okrunio reakciju Riječana, izjednačivši na 12:12 deset minuta do odmora. Riječki je uzlet nastavljen do kraja, u igri u kojoj je momčad trenera Kozalčana Tadeja Široke, niža od Splićana, ali zato pokretljivija igrala »run and gun«, jurnjavom i »brzim centrima« je nakon dobivenog poluvremena (20:18) uglavnom vodila s golom do tri razlike. Legendarni kormilar gostiju Petar Metličić, kapetan trofejnih Kauboja Lina Červara, nastojao je odgovoriti čim bržim formiranjem zone »6-0«, a njegova ekipa je ušla izjednačena u finiš, u 55. minuti bilo je 35:35.


U hičkokovskom raspletu junak je postao mladi golman domaćih Dražen Sertić, koji je pod skute stavio svoju ekipu, obranio je ključne tri lopte, itekako teške šuteve i tako pomogao Kozali da gol Lencovića za 38:37 u 58. minuti pretvori u konačnu pobjedu.


– Nakon ulaska u utakmicu dizali smo se iz minute u minutu. Znali smo da trebamo dobiti i da nam ta pobjeda treba. Digli smo se i dva su boda ostala doma – rekao je Dražen Sertić, u finišu jednostavno nesavladiv, momak koji je »po sluhu« obranio ključne, itekako teške šuteve. – Ni sam ne znam kako sam obranio one lopte, ali dao sam 100 posto od sebe. Znao sam da moram obraniti te šuteve za dva boda. Mlada smo ekipa, mogli bismo biti među prvih pet ekipa.


Trener gostiju je čestitao domaćinima na pobjedi.


– Bila je to dobra utakmica s puno golova dviju mladih, poletnih ekipa. Ljudi koji su došli na utakmicu mogli su uživati – rekao je Petar Metličić, jedna od svjetskih rukometnih legendi, ističući opravdanost ove lige za mlade igrače, stručnjak kojem asistira također bivši reprezentativac Ivica Maraš. – Mi nismo imali sreće da uspijemo nešto ušićariti, imali smo šanse, ali nismo zabili dva zicera kod neriješenog rezultata. Ali dobro, sve su to mladi momci, i ovo je stjecanje iskustva te se nadam da ćemo iz ovoga izvući pouke te biti čim bolji u sljedećim utakmicama. Kada ti najstariji igrač ima 19-20 godina, a većina 18, onda nije lako igrati na bilo kakvom gostovanju. Čestitam Kozali, vodila je većinu utakmice i potpuno je zasluženo pobijedila. Mi smo imali šansu i nismo je iskoristili.


Semafor

Rezultati 2. kola: Hrvatski dragovoljac – Rovinj 21:24, Opuzen – Rudar Adria Oil 29:26, Buzet – Karlovac 26:31, Umag – Arena-Pula 35:21, Ardiaei – Zadar 1954 29:25.


Poredak: Karlovac, Rovinj i Opuzen 4, Umag, Ardiaei, Kozala, Buzet i Zadar 1954 2, Rudar Adria Oil i Hrvatski dragovoljac 1,BM 07 i Arena-Pula bez bodova.