Novi rukometni val

Rijeka još nije imala generaciju rukometaša kao što je Zametovo 2000. godište

Igor Duvnjak

U klubu su priredili prijem za svoje nadarene igrače/Foto M. GRACIN

U klubu su priredili prijem za svoje nadarene igrače/Foto M. GRACIN



RIJEKA U burnoj ožujskoj večeri, u noći punog mjeseca, MRK Zamet je priredio primanje za riječke rukometne nade pred kojima je lijepa sportska budućnost, za svoju generaciju 2000. godište čiji talenat obećava jako puno, dokazan već u mlađim kadetima, kadetima te u seniorima. Riječ je o Franu Lučinu, Igoru Trivunoviću, Martinu Mozetiću, Jakovu Mozetiću, Luki Grgureviću, Patriku Martinoviću, Karlu Tadiću, Tinu Tomljanoviću, Jurju Plantariću, Veronu Načinoviću, Matiji Starčeviću, Mateu Bogosavljevu i Karlu Šegonu, od kojih su mnogi već postali okosnica seniorske premijerligaške ekipe Zamećana. Uostalom, tako su se u prošloj ligaškoj pobjedi s Rudarom njih šestorica upisala u strijelce, dali su 14 od 36 golova Zameta.


Na primanju u SRC Zamet su bili legendarno sportsko ime Mirza Džomba, trofejni olimpijac i sada predsjednik Županijskog rukometnog saveza, predsjednik Zameta Vedran Devčić, direktor kluba Vedran Babić, team menager Boris Konjuh te Dubravko Konjuh, član upravnog odbora udruge hrvatskih rukometnih sudaca.


– Tridesetak godina sam u rukometu, pamtim mnoge generacije, ali Rijeka još nije imala ovakvu generaciju – rekao je Vedran Devčić.




– Ovo je stvarno sjajna generacija – pridružio se pohvalama Mirza Džomba na račun mladića koji su ostvarili zapažene rezultate kao mlađi kadeti i kadeti, nameću se u seniorskoj konkurenciji. – Rina Akademija i suradnja s INA-om daje odlične rezultate.


– Čestitamo vam, mi svi u klubu, te svekolika riječka sportska javnost smo ponosni na vas i očekujemo još bolje rezultate u budućnosti – poručio je Boris Konju