Prva B liga jug

Riječki rukometni prvoligaši igraju istovremeno domaće prvenstvene susrete, Zamećani očekuju novu, a Kozalčani prvu pobjedu

Igor Duvnjak

Tin Tomljanović/Foto M. LEVAK

Tin Tomljanović/Foto M. LEVAK

Kozala u dvorani Dinko Lukarić dočekuje BM 07, a Zamet ugošćuje Buzet



RIJEKA  Rukometaši Zameta, koji s pojačanom momčadi imaju sve tri pobjede u Prvoj ligi – jug, sutra na Zametu u ulozi favorita od 18 sati ugošćuju Buzet, koji s utakmicom manje zaostaje za dva boda.


– U Rijeci se igra rukometni Derby della Učka s tradicionalnim rivalom Buzetom – rekao je na konferenciji za medije predsjednik Zamećana Željko Jovanović. – Očekujemo dobru utakmicu, u ovoj sezoni Zamet će sigurno postati prepoznatljiv po dobrim rezultatima.


Slične se poruke čuju i s klupe i iz igračkih redova.




– Prijašnje susrete smo odradili na najbolji mogući način, idemo utakmicu po utakmicu – rekao je trener Mateo Hrvatin. – Buzet nam je tradicionalni konkurent iz Premijer lige. Naše utakmice su bile pune tenzija i neizvjesnosti, Buzet ima dobru i kvalitetnu ekipu koja je prošle sezone bila u kvalifikacijama za Premijer ligu. Mi imamo svoj cilj, vjerujem da smo spremni pobijediti.


S trenerom se složio i Tin Tomljanović.


– Vjerujem da smo svi zadovoljni, uprava i igrači. Dobro radimo, dajemo sve od sebe. Buzetova ekipa je dugo skupa, znaju igrati rukomet. Uvjeren sam da na domaćem parketu možemo opravdati ulogu favorita – reklo je senjsko pojačanje, Tin Tomljanović.


– Bit će to zahtjevna utakmica, Buzet ima dosta iskusnih igrača. Mi ćemo odraditi svoj posao, nastavljamo putem koji je odredio trener, a on vodi natrag u Premijer ligu – poruka je Marka Pikeca.


Da li zbog termina u dvoranama ili »smetnji na vezama«, u istom terminu od 18 sati Kozala u dvorani »Dinko Lukarić« dočekuje splitski BM 07. Oba konkurenta na Kozali imaju sva tri startna poraza i nadaju se prvim bodovima.