Zametske promjene

Riječki rukometni prvoligaš predstavio novog trenera, Mateo Hrvatin obećao “krv, znoj i suze”

Igor Duvnjak

Mateo Hrvatin i predsjednik kluba Vedran Devčić/V. KARUZA

Mateo Hrvatin i predsjednik kluba Vedran Devčić/V. KARUZA

Mateo Hrvatin je 2009. godine osvojio srebrnu medalju na SP-u



RIJEKA  Promjena trenera, jedinstvena u povijesti rukometaša Zameta, koja se dogodila dva dana prije prvog kola prvenstva, odlazak Igora Marijanovića i brzopotezno angažiranje Matea Hrvatina, sve se to dogodilo i prošlo brzo kao neka ljetna nevera. Sada je nakon »smirivanja vremena« klub sazvao konferenciju za medije s novim trenerom, nadajući se i razvedravanju na terenu.


– Zahvaljujemo se Igoru Marijanoviću i želimo mu sve najbolje, novi trener je Mateo Hrvatin, s kojim sam imao priliku dijeliti svlačionicu prije 20 godina u omladinskom pogonu. U ta dva desetljeća nije splasnuo njegov entuzijazam prema rukometu. U povijesti kluba ime mu je upisano zlatnim slovima za sjajne dosege, pogotovo srebrom na Svjetskom prvenstvu 2009. godine – rekao je u uvodu direktor kluba Vedran Babić.


Foto galerija: Predstavljanje i prvi trening novog trenera rukometaša Zameta Foto: Vedran Karuza


Legendarni igrač i trener Damir Đovi Čavlović potvrdio je da »ima nos« kada je počeo forsirati Matea Hrvatina, uvodivši ga u prvu ekipu, popularni Teo je to vratio i predanim odnosom prema treninzima i utakmicama i sjajnim rezultatima, postavši viceprvak svijeta. Nekadašnje leteće krilo Zamećana, naravno, ostavlja prošlost za sobom, gleda na sadašnjost i budućnost, želeći uspon ekipe kojoj je ovako iznenada stao za kormilo.




– Iznimna mi je čast, zadovoljstvo i velika obaveza što sam dobio priliku voditi Zamet – kaže poslovični, samozatajni Mateo Hrvatin nakon što je odradio tek jedan trening s ekipom. – Toliko godina sam u klubu. Ušao sam u ovu zadaću punog srca i dat ću sve od sebe. Trener je, zna se, dao ostavku nakon što su prošle pripreme, treba sada vremena da se igrači i ja međusobno upoznamo. Nakon ovoga što sam vidio, više sam nego zadovoljan, a za nas sada počinju pripreme. Imamo prostora za napredak. Idemo utakmicu po utakmicu, iduća je u nedjelju od 19 sati u Metkoviću. Raspored nam na startu nudi u šest utakmica čak četiri gostovanja, ali nadam se pomaku u igri već u Metkoviću. Razgovarao sam s upravom o mojoj dugoročnoj viziji, složili smo se u 90 posto toga, ne bi ni bilo dobro da je suglasnost stopostotna. Cilj mi je rad na duže staze, posložiti uz ostalo i kriterije prema radu, prema treninzima i utakmicama. Vjerujem u rad. Želja nam je za sada biti stabilan premijerligaš, na startu obećavam samo »krv, znoj i suze«.