Premijer liga rukometaša

Riječki rukometaši žele nastaviti pozitivan niz u Ligi za ostanak, na Zamet dolazi vinkovačka Spačva

Igor Duvnjak

Marin Sorić/Foto V. KARUZA

Marin Sorić/Foto V. KARUZA

Čim prije osiguramo ostanak, tim prije će se mladi dečki riješiti pritiska, igrat će puno opuštenije - kaže vratar Marin Sorić



RIJEKA Zahuktala ekipa rukometaša Zameta želi nastaviti pozitivan niz u Paket24 Premijer ligi za ostanak nakon što je na startu u tri prve utakmice osvojila čak pet bodova. Ekipa trenera Igora Marijanovića večeras ugošćuje vinkovačku Spačvu (18 sati). Zamećanima je svaka pobjeda itekako bitna, što se prije osigura ostanak, to će se lakše sezona privesti kraju. Već sam naziv ove konkurencije, u kojoj Zamet drži čelo kolone, govori sam za sebe.


– Čim prije osiguramo ostanak, tim prije će se mladi dečki riješiti pritiska, igrat će puno opuštenije, a vidjet ćemo i neke druge igrače, naše kadete, budućnost Zameta. Moram reći da mi je žao što niti ove godine nismo uspjeli ući u Ligu za prvaka, ali ozlijedila su nam se dva najbitnija igrača u najvažnijem trenutku sezone, a ozbiljne momčadi bez njih nismo mogli pobijediti. No, tako je, kako je, idemo sada najbolje što možemo odraditi ovaj posao i osvojiti prvo mjesto u Ligi za ostanak – kaže Marin Sorić, vratar Zameta.


Vinkovački rukometaši su jedni od tradicionalnih rivala Zamećana, u Rijeci su se znali pokazati itekako tvrdim orahom.




– Moramo se kvalitetno pripremiti, na pravi način ući u utakmicu. Posljednje dvije sezone Spačva je pri dnu Premijer lige, ali ima kvalitetnu i ozbiljnu momčad i moći ćemo je pobijediti jedino uz pravi pristup i veliku želju.