Premijer liga

REMI S DUBRAVOM Zamećani prokockali Ligu za prvaka, sada ovise o konkurentima

Igor Duvnjak

Suze u očima Zamećana.../Foto D. ŠKOMRLJ

Suze u očima Zamećana.../Foto D. ŠKOMRLJ

Ovako čekaju rezultate konkurenata, konkretno Poreč na gostovanju kod "fenjeraša" Dubrovnika treba barem bod, a Spačva u domaćem susretu s Bjelovarom dva boda, čime bi Zamećani izgubili svoje izglede za ulazak u elitni razred

RIJEKA Utakmica 18. kola Paket 24 Premijer lige rukometaša Zamet – Dubrava 23:23 (10:9). Dvorana na Zametu. Gledatelja 900. Suci Gubica (Višnjevac), Milošević (Osijek).ZAMET: Zarev 1, Mozetič, Grgurević, Njegovan 1, Jeličić, Šehić, Sorić, Tomljanović 1, Viskić, Samardžić 2, Dizdar, Mrakovčić 2, Koler, Starčević 6, Martinović 4, Načinović 6 (3).DUBRAVA: Ivanković 8, Sirotić 3, Vinković 2 (1), Maričić, Šutalo, Džaja, Vučelić, Godec, Malbašić 2, Mihaljević 1, Javor, Marković 1, Gaća, Vekić 2, Kaštelan, Babić 4.Isključenja: Zamet 4, Dubrava 8 minuta. Sedmerci: Zamet 4 (3), Dubrava 2 (1).

Rukometaši Zameta su sa suzama u očima sjedili na klupi poslije remija s Dubravom, utakmice s osam izjednačenja u kojoj su u prvom dijelu vodili 10:6, u nastavku 13:10, ali sve to nije bilo dovoljno za željenu pobjedu pred dobro popunjenim tribinama kojom bi ušli u Ligu za prvaka. Ovako čekaju rezultate konkurenata, konkretno Poreč na gostovanju kod “fenjeraša” Dubrovnika treba barem bod, a Spačva u domaćem susretu s Bjelovarom dva boda, čime bi Zamećani izgubili svoje izglede za ulazak u elitni razred.


Lideri iz Zagreba, koji su se kao i domaćini branili obranom “6-0”, stekli su dva početna koraka prednosti u prve tri minute igre golovima Babića i Ivankovića, ali čuo se zametski odgovor u samo dvije minute. Prvo je s krila pogodio Marko Mrakovčić, a onda je poslije obrane Marina Sorića iz daljine loptu u mrežu zakucao Matija Starčević za prvo izjednačenje, 2:2.


Uz četiri izjednačenja u tom razdoblju igre, gosti su održavali gol prednosti dok se približavala sredina poluvremena, a onda je Sorić četvrtom obranom dao suigračima šansu za prvo vodstvo. Sandro Samardžić s krila i Veron Načinović s crte su strijelci za 7:5 za Riječane u 15. minuti.



Sorićeve bravure




Poslije šeste Sorićeve obrane Patrik Martinović je produžio domaću seriju, Martinović je uskoro povećao i na 9:5, a Sorić je nakon te riječkog niza od 5:0 imao osam obrana. Približavanjem odmora naišla su iskušenja za Riječane, nakon što je isključen Načinović, Sirotić je svojim drugim golom prepolovio njihovu prednost i smanjio je na 10:8 u 25. minuti. Sorić je u međuvremenu skupio deset obrana, njegovi suigrači su ginuli u obrani, ali su gosti ipak produžili svoju seriju na 3:0, Ivanković je sretno i spretno pogodio za 10:9, rezultat s kojim se i otišlo na odmor.


U 31. minuti Starčević je prekinuo niz gostiju i domaći post u napadu dug skoro devet minuta. Nakon jedanaeste Sorićeve obrane Načinović i Tomljanović su povećali na 13:9. Zagrepčani su i ovog puta uspjeli uzvratiti, u 36. minuti Babić ih je primaknuo na samo 13:12, a onda je Sirotić doveo momčadi u egal 13:13.


Nada


U 40. minuti gosti su poveli 15:14, u 47. minuti su imali i 19:16 pri čemu obrana Zamećana nije djelovala tako teško probojnom kao u prvom poluvremenu. U 52. minuti je Zarev s igračem manje smanjio na 21:19, ali bilo je teško zaustaviti kola koja su kretala nizbrdo dok je vremena za preokret bilo sve manje i manje.


Nada se probudila kada je Samardžić u 55. minuti smanjio na samo 22:21 a sjajni Sorić je skupio već 17 obrana, u 58. minuti i sedmerac Sirotiću. U 59. minuti Načinović je iz sedmerca izjednačio na 22:22, kao i 15 sekundi do kraja na 23:23. Gosti su sačuvali loptu i bod.