Kraj priče

Pukla ljubav u Zametu, Renato Sulić i riječki rukometni prvoligaš se naprasno razilaze

Igor Duvnjak

Vedran Devčić i Renato Sulić/Foto Arhiva NL

Vedran Devčić i Renato Sulić/Foto Arhiva NL

Sve se ovo uklapa u rasplitanje čvorova zapetljanih nakon još jednog u nizu neuspjelih juriša Zamećana na Ligu za prvaka



RIJEKA Očekuje se razlaz Rukometnog kluba Zamet s Renatom Sulićem, ta je vijest poput tempirane bombe, još nije eksplodirala, ali se navodno vrlo brzo može očekivati detonacija. Nema, naime, nikakvih službenih izjašnjavanja s bilo koje strane, ali zato kuloari bruje o tome već duže vrijeme, pa se, kao u Vatikanu pri proglašenju novog Pape, može očekivati »bijeli dim«, službena potvrda vijesti koja je već neko vrijeme u rubrici »neslužbeno«. Sve se ovo uklapa u rasplitanje čvorova zapetljanih nakon još jednog u nizu neuspjelih juriša Zamećana na Ligu za prvaka, koju u klubu već sezonama samo spominju, a ona im redovito ostaje nedostignuta poput ploda na grani koji ne uspijevaju dohvatiti.


Tako je, nažalost po poklonike riječkog rukometa, i ove sezone. Ljetos je nakon impresivne karijere u srpnju na svečanoj pressici objavljen povratak Renata Sulića u Zamet, iskusan pivot rođen 1979. godine uz klupske je čelnike izašao pred novinare, nakon što mu je poljska Wisla Plock bila posljednja inozemna adresa. Kao i u brojnim najavama utakmica, tako je i ova konferencija za novinare bila razgovor u kojem su tekli med i mlijeko, obećanja je bilo koliko hoćeš, zajednički im je nazivnik bio toliko spominjana i željena Liga za prvaka. I u ovom slučaju, sport je, kao i život, pokazao koliko se razlikuju teorija i praksa. Činjenica je da Sulić, kružni igrač i as svjetskog formata, svjetski prvak iz Portugala 2003. godine i viceprvak Europe iz Norveške 2008. godine, pivot koji je osim riječkog dresa u dugoj i plodnoj karijeri nosio majice mnogih istaknutih hrvatskih i europskih klubova, na kraju nije bio onaj uteg na vagi koji bi prevagnuo na stranu Zamećana u ostvarenju ciljeva.


Nakon rezultatskog pucnja u prazno, dok momčad čeka nikada ugodno nadmudrivanje u Ligi za ostanak, u klubu kao da počinje svojevrsno svođenje računa i u tom je kontekstu i ovaj nenajavljeni, ali itekako u ćakulama navođeni skorašnji kraj suradnje Zameta i Sulića, prekid spoja koji, kako stvari stoje, neće potrajati niti jednu cijelu sezonu. Što će biti dalje, tek treba vidjeti, sada samo preostaje strpljivo očekivati eventualno službeno priopćenje vodstva Zameta, tek poslije toga mogu nestati upitnici iza ove (ne)očekivane vruće informacije.